operació policial

Desarticulen una banda dedicada a la venda de cocaïna que operava a narcopisos de Granollers i les Franqueses

Sis homes han ingressat a presó provisional i dues dones estan en llibertat amb càrrecs

per Redacció , 25 de febrer de 2021 a les 15:47 |
La Policia Nacional, durant l'operació | Policia Nacional
La Policia Nacional i la Policia Local de Les Franqueses del Vallès i de Granollers han desmantellat una organització criminal dedicada a la venda d'estupefaents, principalment cocaïna. El grup centrava la seva activitat a diversos pisos ocupats dels dos municipis. El 10 de febrer els agents van fer quatre entrades i registres judicials i van detenir vuit persones. El jutge ha decretat presó provisional per a sis homes i llibertat amb càrrecs per a dues dones. Hi ha una novena persona amb una ordre de cerca internacional. La policia ha intervingut 1.432,34 grams d'estupefaents, 250 grams de substància de tall i gairebé 10.000 euros en efectiu. La trama estava implicada en aquestes activitats des del 2014.

Els agents van iniciar la investigació a principis de la primavera del 2020 després de detectar que, al voltant de l'estació de rodalies Granollers Nord, hi havia un auge en el tràfic d'estupefaents a petita escala que produïa "una greu situació d'inseguretat", que diversos veïns ja havien denunciat.


Després d'investigar-ho, la policia va veure que no es tractava de delinqüència comuna sinó que hi havia diverses persones implicades i amb una estructura jeràrquica. Segons apunten, estaven afincats en quatre immobles ocupats que servien de plataforma per fer el tall, l'envasat i la distribució de les substàncies. Els pisos eren titularitat de fons i societats amb domicili social a Madrid i s'hi allotjaven periòdicament nou integrants de l'organització a canvi de participar en la distribució de la droga.

En un primer esglaó hi havia els caps de l'organització, que la policia qualifica "d'autors intel·lectuals i directors de l'activitat", seguits dels responsables de la distribució. Les dues dones tenien com a tasca el subministrament de la droga als responsables de la distribució.


Els agents van intervenir 180 paperines de cocaïna, un tros de més de 100 grams de cocaïna de gran puresa, haixix, pols d'àngel, ketamina i diverses substàncies per al tall de la cocaïna, així com gairebé 10.000 euros en efectiu.

Queixes dels veïns


Segons la policia, diversos veïns s'havien queixat de la inseguretat al barri, ja que hi havia violència verbal i intimidació per part dels membres de l'organització. Els detinguts freqüentaven el parc del cantó del carrer Via Ferrocarril de Granollers.

 

Participació