1 de 10
medi ambient

​Granollers posa en marxa una aplicació per registrar incidències de contaminació per males olors

Nasapp permet notificar i registrar qualsevol tipus de pudor perquè puguis er investigada

L'aplicació Nasapp | Ajuntament de Granollers
per Redacció, 25 de febrer de 2021 a les 15:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Granollers ha posat en marxa una aplicació per registrar incidències de contaminació per males olors. L'aplicació gratuïta Nasapp (disponible per a Android i IOS) permet notificar i registrar qualsevol tipus de pudor, ja sigui de procedència agrícola, industrial o urbana, entre d'altres.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons precisa el consistori, és "comptar amb la participació ciutadana". El consistori assegura que registrarà les queixes i "treballarà per prendre mesures i intentar minimitzar els possibles focus d'origen".


La informació aportada per la ciutadania a través d'aquesta app és confidencial; no recull les dades personals i permetrà generar un mapa de les molèsties detectades per la ciutadania en aquest àmbit.

L'aplicació Nasapp


L'EURECAT, el Centre Tecnològic de Catalunya, desenvolupa des de l'any 2010 el projecte Nasapp, una iniciativa de participació ciutadana i una eina a disposició de tothom per registrar incidències de pudor ambiental. L'aplicació geolocalitza el punt en què es troba la persona i informa del moment en què es registra la mala olor, de manera que la coincidència en una mateixa zona i moment d'un determinat nombre de registres, posa de manifest un episodi de pudor. Amb aquests registres i l'anàlisi de les dades meteorològiques es plantegen hipòtesis sobre la procedència.

 
Participació