investigació

La investigació conclou que la policia local va actuar de forma «ajustada a la normativa» en el cas del carrer Museu de Granollers

L'equip de govern encarrega la redacció d’un protocol específic "que reguli aquests tipus d'actuacions"

per Redacció , 24 de febrer de 2021 a les 18:36 |
Fragment del vídeo difós per la CUP | CUP Granollers
La investigació del cap de la policia local de Granollers conclou que els agents van actuar de forma "ajustada a la normativa" en el cas del carrer Museu. El passat 16 de febrer es van fer virals unes imatges on es veia dos agents a la zona amb una persona caiguda a terra.

Segons ha precisat l'Ajuntament en un comunicat, l’informe del cap de la policia local conclou que els agents "van actuar conforme als procediments ordinaris d’actuació policial", i afegeix que "no s’observa a l’actuació dels agents responsabilitat disciplinaria".


Pel que fa a la no presència d'una ambulància, el comunicat defensa que "no era necessari" avisar-ne "perquè la persona estava sota els efectes de l’alcohol, però conscient i no s’observaven símptomes físics que recomanessin l’activació d’un recurs d’atenció sanitària".

El comunicat també diu que "no es va considerar preceptiu" detenir la persona denunciada, "tot i la seva actitud i insults", i que els agents van optar per la via administrativa.


L'informe del cap de la policia explica que "no existeix un protocol específic que reguli aquestes actuacions dels agents", i que s'aplica el Codi d’Ètica de 24 de febrer de 2015, aprovat pel Departament d’Interior de la Generalitat, en tant que part del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya.

Finalment, el comunicat avança que l'equip de govern ha encarregat "la redacció d’un protocol específic" que "reguli aquests tipus d'actuacions de la policia local".

 

Participació