immigració

Part dels joves immigrants acollits en una nau de Canovelles, de nou sense llar

Consell Comarcal, l’Ajuntament i la Generalitat activen un un programa d’acompanyament personalitzat a joves vulnerables

per Redacció , 23 de febrer de 2021 a les 10:19 |
Aspecte de l'interior de la nau | VOTV

Alguns de la vintena de joves sense sostre que dormien des de mitjans de gener en una nau de Canovelles s'han quedat sense llar. Segons expliquen diversos mitjans, divendres passat va acabar el termini que l'Ajuntament va donar al col·lectiu que els acollia i a la propietat del recinte per trobar una solució, ja que la nau no reuneix les condicions ni té llicència per desenvolupar aquesta activitat.

Segons precisa SomGranollers, les entitats que donaven suport a l’acollida, amb el suport del Consolat del Marroc, van trobar diversos espais alternatius per acollir-los: un alberg a Barcelona, cases particulars i una oficina bancària buida. Tot i això, alguns dels joves no estaven d'acord amb les condicions dels nous emplaçaments i van decidir tornar a Canovelles, però ara la nau està tancada. Segons afegeix VOTV, aquesta nit l'han tornat a passar en un alberg a Barcelona.L'Ajuntament de Canovelles, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal han emès un comunicat en què es comprometen a buscar solucions de forma conjunta. 

Una de les iniciatives és activar el projecte Sostre360, ofert pel Departament. Es tracta d'un programa d’acompanyament personalitzat a joves vulnerables majors d’edat que es troben en situació de carrer i/o sense llar i que s’està aplicant a d’altres territoris de Catalunya: "El projecte ofereix suport social i habitacional i un marc estable de referència per ajudar a construir un projecte de vida autònom i autosuficient a les persones ateses, abordant les seves necessitats des d’una vessant social i educativa", destaquen.


També defensen que "des de fa 10 dies ja s’havien començat a abordar les situacions d’aquestes persones de forma individual, de cara a tractar cas per cas i avaluar la vulnerabilitat jurídica de les persones, si tenen NIE i passaport o no, i permís de residència o de treball i quina és la seva situació real. La situació d’irregularitat o el fet de tenir papers determina quines solucions es poden oferir pel que fa a la inclusió social i l’allotjament".
 

 

Participació