infraestructures

El servei d'urgències de l'Hospital de Mollet s'ampliarà en 500 metres quadrats

El projecte tindrà un cost d'1,7 milions

per Redacció , 19 de febrer de 2021 a les 13:49 |
La consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dijous a Mollet | Departament de Salut
El Departament de Salut, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Sanitària Mollet ultimen les actuacions per iniciar les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital. La consellera de salut, Alba Vergés, acompanyada de l’alcalde, Josep Monràs, han visitat l’hospital i els espais on s’ha de produir aquesta ampliació. El projecte, segons ha precisat Salut, "vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la Covid-19".

L’ampliació dotarà al servei d’urgències de quasi 500 m2 més, arribant als 1.500 de superfície total construïda, i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament.


El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i dos punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat.

Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la Covid-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’incorporaran 2 espais de pressió negativa.


Una llarga reclamació

Segons Vergés, la pandèmia ha posat de manifest que és possible treballar en xarxa i ha convidat a seguir en aquesta línia "amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar possible per a la ciutadania", i ha destacat la feina dels professionals de l’hospital el darrer any: "El valor d’un sistema de salut potent no són només els espais, sinó sobretot  els seus professionals".


Per la seva part, l’alcalde Monràs ha recordat que "ja fa temps que es reclamava la necessitat d’ampliar les urgències de l’Hospital per a una millor atenció als més de 165.000 habitants als que el centre dona servei. És una millora de present i de futur". 

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha posat en valor el compromís de l’Hospital de Mollet durant la pandèmia i el treball dels seus professionals per recuperar de seguida l’activitat i minimitzar els efectes de la Covid-19. Aran ha destacat també el consens en aquest projecte i ha manifestat la voluntat de seguir avançant per millorar l’atenció.

El president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués, i el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, per la seva banda, han subratllat la importància d’aquest projecte: "Les noves urgències són una aposta per donar resposta a necessitats de la població de referència que venim detectant des de fa temps a la vegada que es té en compte una nova situació epidemiològica que ha vingut per quedar-se i que ens permet millorar les condicions de treball dels professionals", ha resumit Duran.


 

 

Participació