política municipal

En Comú Podem surt del govern de Sant Fost i el deixa en minoria

Argumenten falta de confiança amb l'alcalde i l'incompliment del pacte

per Redacció , 18 de febrer de 2021 a les 11:30 |
En Comú Podem ha decididit trencar el pacte de govern que mantenia a Sant Fost amb ERC i la regidora Josefa Sánchez. D'aquesta manera, l'equip de govern municipal passa a tenir sis regidors, mentre que n'hi haurà set a l'oposició.

Quan encara no s'han complert dos anys de les eleccions municipals, el regidor Alberto Bastida ha fet aquest dimecres una roda de premsa en què ha explicat els motius del trencament. 


En un comunicat, argumenten que des del començament de la legislatura han participat activament per formar un govern "d'igual a igual i basat en la confiança". Defensen que governar en coalició "permet expressar millor els principals valors de la democràcia" i que "compartir responsabilitats en la gestió municipal i apostar per el pluralisme polític significa ampliar la base social del govern".

A més, argumenten que "la confiança i el respecte mutu era una altra de les claus per els quals es regia aquest pacte", i en aquest punt critiquen: "L'incompliment del pacte per part de l'alcalde i el seu grup municipal ha provocat la nostra sortida del govern. Fa més de tres mesos que busquem formes de reconduir la situació. Hem treballat amb el suport dels nostres partits per trobar possibles solucions que permetin donar continuïtat al projecte que tant ens il·lusiona, però per més que ens hi hem esforçat no ha estat possible".


Seguint amb les crítiques a l'alcalde, diuen que "governa a porta tancada i incomplint l'acord que vàrem adquirir entre tots". També defensen que "nosaltres no vem venir a la política per ostentar càrrecs no cobrar sous. A partir d'ara seguim treballant per tots aquells objectius que no hem pogut aconseguir, amb la serenitat de saber que ho hem lluitat des del govern fins a l'últim moment, i convençuts que des de l'altre costat també és possibe".

Durant la compareixença, tal i com recull Som Sant Fost, Bastida va negar que es plantegin una moció de censura: "No contemplem una moció de censura, ni cap altra cosa que no sigui treballar pel poble per complir el nostre programa electoral, que és el nostre compromís amb la ciutadania i que des d'avui treballarem des de l'altre costat".


 

 

Participació