coronavirus

​Canovelles reobre les zones de jocs infantils i els espais públics amb instal·lacions d'ús compartit

Es tracta de més d'una vintena d'espais que van quedar clausurats el passat mes d'octubre

per Redacció , 16 de febrer de 2021 a les 18:20 |
Una de les zones de jocs infantils | Ajuntament de Canovelles
L'Ajuntament de Canovelles ha decidit reobrir els espais públics amb instal·lacions d'ús compartit, ja sigui jocs infantils o instal·lacions per fer esport. En un comunicat, el consistori argumenta que ho fa "tenint en compte la millora de la situació sanitària i la flexibilització de les mesures contra la Covid-19 adoptades pel Departament de Salut".

Així, a partir d'aquesta setmana, es podran tornar a utilitzar més d'una vintena d'espais que van quedar clausurats el passat mes d'octubre i entre els quals s'inclouen jocs infantils, situats a parcs i places, i instal·lacions esportives exteriors, com les del passeig de la Ribera o les de la zona esportiva de Can Duran.


El consistori, però, recorda les pautes indicades pel PROCICAT en aquestes zones: 

-Considereu que els parcs infantils són un espai compartit i que cal fer-ne un ús racional perquè sigui segur i per evitar aglomeracions.


-No accediu als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d'infants en aquell moment.
Limiteu el temps d'ús a un període inferior a l'habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions.


-Busqueu activitats i jocs d'esbarjo alternatius a l'ús dels equipaments dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.). Per exemple, jugar amb la sorra, jugar a fet i amagar, etc.
Accediu als parcs infantils més propers al vostre domicili o centre escolar.

Cal que els infants:

-Practiquin la higiene de mans (amb gel hidroalcohòlic) abans d'accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús. (Cal tenir cura que els infants petits no es posin les mans a la boca després d'utilitzar el gel hidroalcohòlic. En infants menors de 2 anys pot considerar-se l'ús de tovalloletes humides com a alternativa)

-Mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d'altres grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments.

-Facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys.

-Evitin menjar i beure a l'espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l'espai de joc).

-Es recomana que un únic adult acompanyi els infants, per reduir el nombre de persones. En la mesura del possible, relacioneu-vos només amb persones amb les quals compartiu un grup de convivència estable. En tot cas, relacioneu-vos amb el mínim nombre de persones fora d'aquests grups, limitant el temps de contacte, mantenint la distància i fent ús de la mascareta en tot moment.

-No utilitzeu els bancs a l'interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l'espai.
Expliqueu als infants les pautes per evitar el contacte físic amb infants que no formen part del seu grup de convivència estable.

 

Participació