empresa

Les eleccions a PIMEC, amb protagonistes comarcals

Pere Barrios encapçala Eines PIMEC, mentre que Daniel Boil forma part de la candidatura Activisme Empresarial

per Jaume Ventura , 17 de febrer de 2021 a les 18:14 |
Boil i PIMEC, en declaracions a Vallès Oriental Televisió | VOTV
El pròxim 23 de febrer la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEC) viurà eleccions a la presidència, després de la jubilació de Josep González. Els comicis tenen diversos protagonistes a les dues llistes que competiran, entre els que destaquen dos empresaris del Vallès Oriental: Daniel Boil, que està integrat a la candidatura Activisme Empresarial, d’Antoni Cañete, i Pere Barrios, que lidera Eines PIMEC. El procés independentista i la lluita contra les afectacions econòmiques de la pandèmia són dos dels principals temes en què han xocat les dues llistes.
 

Els comicis arriben entre acusacions creuades: a Activisme Empresarial se la titlla de continuïsta amb el president sortint, Josep González. Mentre que a Eines PIMEC se l’acusa de només voler empresaris independentistes.

Boil defensa que ells són una "candidatura transversal" i que "no pregunten als empresaris per les seves idees". També que no han de fer política, sinó exercir de lobby. I proposen un pla estratègic per salvar el màxim de teixit empresarial i preparar les empreses perquè innovin més i s’internacionalitzin. També creuen que s’ha d’actuar per evitar que marxin els joves amb talent i seguir apostant per la FP.


Barrios, per la seva banda, critica que l’avís de González va ser premeditat i amb poc marge de maniobra. Celebra que l’ANC els hi doni suport, i diu que l’etiqueta d’independentista o és cap mal, sinó un avantatge. Avisa que hi ha molts empresaris que volen canvis en una patronal que González presidia des de l’any 1997 i que ell coneix bé què s’ha de canviar.

Eines PIMEC aspira a ser l’única patronal de Catalunya, on recorden que la majoria d’empreses són petites i mitjanes. I prometen canviar el tarannà d’aquesta patronal. 


Divendres, la Junta Electoral de PIMEC va proclamar les dues candidatures. L’encapçalada per Cañete està formada per 93 noms i ha presentat 400 avals, dels quals se n’han acceptat 369. La de Barrios, per la seva banda, està formada per 46 noms i 200 avals, dels quals se n’han validat 138.
 
 

 

Participació