Eleccions catalanes 14-F

Tot a punt al Vallès Oriental per unes eleccions atípiques amb la gran incògnita de l'abstenció

A Granollers podran votar un total de 44.009 persones, que ho faran repartits en 70 meses i 30 col·legis electorals

per NacióDigital , 13 de febrer de 2021 a les 11:06 |
Una urna preparada en un col·legi electoral de les Franqueses | Jaume Ventura Busquets
Tot a punt al Vallès Oriental per les eleccions al Parlament. Uns comicis atípics marcats per la pandèmia, que podria fer augmentar l'abstenció per por als contagis.

De moment, la situació sanitària ha obligat a canviar la distribució dels col·legis electorals. A Granollers podran votar un total de 44.009 granollerins, que ho faran repartits en 70 meses i 30 col·legis electorals.


A la capital comarcal hi ha 7 locals electorals, que es van fer servir per a les darrers eleccions, que s’han considerat no aptes per aquest procés electoral: Institut Marta Estrada, Local Municipal Granollers Nord, Centre de Salut Mental Benito Menni, antic Col·legi Educem, escola Mestres Montaña, Masia Tres Torres i escola Joan Solans. És per això que s’habiliten 7 nous col·legis electorals: Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, Centre Cívic Jaume Oller, Centre Vallès, CTU-Roca Umbert, Escola Jardí- Nexe Esportiu, Espai Social Granollers i Pavelló Poliesportiu de Can Bassa.

També hi ha 5 col·legis electorals que, tot i continuar en el mateix edifici que en comicis anteriors, han modificat l’espai habitual destinat a les votacions per tal de tenir més amplitud i més seguretat. És el cas de l’Escola Municipal del Treball i l’institut Celestí Bellera, on es votarà al gimnàs; el Pavelló del Congost, on les votacions es faran a les pistes; el Casino, on s’ha habilitat la Sala Joan Bretcha; i l’Escola Pia, on les votacions es faran al menjador. A més, d’aquests canvis hi haurà locals que passaran de tenir 2 meses a tenir-ne 3, d’altres que, pel contrari, passen a tenir menys meses.


Mollet

A Mollet del Vallès, l’Ajuntament ha activat a la pàgina web municipal tres espais (banners) a través dels quals les persones interessades podran consultar on els toca votar (col·legi, secció i mesa) per agilitzar les votacions i evitar aglomeracions a les escoles. A la ciutat estan cridades a votar 37.078 persones en alguna de les 64 taules distribuïdes en 8 locals electorals.


Les Franqueses

A les Franqueses del Vallès hi ha cridades 14.215 persones a votar (581 de les quals ja han emès el seu vot per correu). Per a aquests comicis hi haurà 8 col·legis electorals que acolliran 24 meses després d'aplicar diversos canvis. Per tal d'assegurar la distància social i els límits d'aforament, s'ha modificat la ubicació de la majoria de col·legis electorals.

Canovelles

Situació similar a Canovelles, on els 6 col·legis electorals estaran preparats per garantir la seguretat sanitària de les 10.725 persones que poden votar. Els punts de votació també s'han actualitzat.

Els canvis de col·legis també s'han hagut d'aplicar a la majoria de municipis de la comarca, com Caldes de Montbui i la Garriga

Com votar?

Pel que fa al vot a la mesa electoral, es farà de la següent manera:

- Els votants exhibiran el seu document oficial d’identificació de manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document. Les meses podran fer ús una safata per col·locar- hi el document oficial d’identificació si calgués acostar-lo als membres de la mesa per sota de la distància de seguretat.

- Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que retiraran el paper que tapa l’urna. Si és necessari, indicaran a la persona que emeti el vot que mostri el sobre per comprovar que n’hi ha un de sol. Els votants situaran el vot a l’interior de l’urna.

- Els votants no es retiraran la mascareta a excepció que la mesa li ho requereixi de forma momentània per facilitar-ne la identificació.

- Només podrà haver-hi una persona votant en el front immediat de cada mesa, llevat que necessitin assistència.

- Els interventors/es i apoderats/es mantindran les distàncies de seguretat (mínim 1,5 metres) amb els votants i els membres de la mesa en tot moment.


Horaris recomanats

Les autoritats recomanen a la ciutadania votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal:

- De 9 a 12 h: Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral.

- De 12 a 19 h: Els votants no que no pertanyen a col·lectius de risc ni estan en quarantena votaran preferentment en aquesta franja.

- De 19 a 20 h: Els col·lectius de persones en quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. 

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació