empresa

Els sindicats rebutgen la intenció de Pastas Gallo de traslladar 37 treballadors a Còrdova

UGT i CCOO lamenten la deslocalització d'una empresa referent al Vallès Oriental en la producció de pasta seca

per Redacció, 10 de febrer de 2021 a les 11:23 |
La fàbrica que Pastas Gallo té a Granollers. | Google Street View
Els sindicats UGT i CCOO han rebutjat aquest dimecres en un comunicat la intenció de Pastas Gallo de traslladar 37 treballadors de la planta de Granollers a Còrdova, en el marc d'un pla per centralitzar a Andalusia els processos de pasta seca. En un comunicat, els dos sindicats lamenten que els plans de l'empresa suposen "la deslocalització d'una empresa històrica al Vallès Oriental" i demanen que, si no es pot revertir la decisió, aquests treballadors siguin traslladats a altres plantes de Granollers, Sant Vicenç dels Horts o Esparraguera.

Pastas Gallo ha explicat als sindicats que vol reconvertir la fabricació de sèmola de Granollers en farinera, on es centralitzarà la producció, i que mantindrà l'elaboració de plaques i producte fresc.


Segons expliquen CCOO i UGT, la direcció de Pastas Gallo ha informat de l'inici "d'un procediment d'especialització industrial i de producció", que implicaria fer un "trasllat col·lectiu per unificar a la fàbrica cordovesa d'El Carpio els processos de pasta seca, a excepció de paquets". En aquest procés, 37 treballadors de la planta de Granollers, s'haurien de traslladar, també, a Còrdova.

"Si no es possible rectificar la nova línia empresarial presa per la direcció, reclamem que aquests treballadors siguin recol·locats en altres plantes de la mateixa fàbrica de Granollers o les de Sant Vicenç dels Horts o Esparreguera", diuen els sindicats.


L'empresa respon

En comunicat, Pastas Gallo respon que el que demanen els treballadors "ja ho ofereix l'empresa des del principi". En aquest sentit, puntualitzen que "el procés comporta la redistribució dels equips que actualment treballen en les línies afectades per aquest moviment a El Carpio o a altres posicions dins del grup". A més, insisteixen que fan "una aposta ferma per Granollers" i que estudien "projectes importants per a aquesta planta que s'anunciaran properament".


Finalment, destaquen que l'objectiu "és aconseguir un acord que atenuï al màxim les conseqüències dels trasllats, mitjançant la cerca de solucions internes que permetin disminuir el caràcter forçós del canvi".
 

 

Participació