caça

Prohibida la caça major els caps de setmana als parcs Serralada Litoral i Serralada de Marina

La mesura s'allargarà mentre durin les restriccions de mobilitat municipals i comarcals per la COVID-19.

per Redacció, 6 de febrer de 2021 a les 18:02 |
Exemplar de senglar o porc salvatge (Sus scrofa) | XPN / Diputació Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avui dissabte, 6 de febrer, ha entrat en vigor la Resolució del Departament d'Interior per la qual es prohibeix la realització de batudes de caça major durant els dissabtes i els diumenges al Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc de la Serralada de Marina i Parc de la Serralada Litoral. La decisió, presa una setmana després de la mort d'una persona a Santa Maria de Martorelles pel tret d'un caçador, s’ha pres per minimitzar els riscos d'accident en aquests espais naturals per l'elevat nombre de visitants que s’hi concentren durant els caps de setmana. La mesura s'allargarà mentre durin les restriccions de mobilitat municipals i comarcals per la COVID-19.

Habitualment, la captura i caça d'espècies cinegètiques com el senglar està permesa en aquests espais naturals per estar considerada una activitat essencial pel control de les poblacions de les espècies i una reducció important del seu creixement. Sense la caça, les poblacions de senglar assolirien un nombre important amb conseqüències destacables com greus pèrdues a les explotacions agrícoles, però també a la ramaderia per la transmissió de malalties com la pesta porcina africana, en expansió a Europa. També el dany a les persones, ja que es tracta de l'espècie que provoca el 95% dels accidents a les carreteres per fauna salvatge, amb danys directes als ocupants, a més de danys materials.


Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​
 

 

Participació