Eleccions catalanes 14-F

La Junta Electoral de Granollers ja ha rebut més de 1.100 al·legacions, gairebé el doble que en anteriors comicis

A les tres últimes eleccions es rebien, de mitjana, unes 600 excuses

per Jaume Ventura , 3 de febrer de 2021 a les 11:10 |
Gent esperant a les portes dels jutjats de Granollers per presentar les seves reclamacions a la Junta Electoral | Clàudia Serra
La Junta Electoral de Granollers ha rebut fins ara més de 1.100 al·legacions de ciutadans que demanen no formar part de les meses electorals. Segons ha pogut saber NacióGranollers de fonts de la junta, aquesta xifra representa -de moment- el doble de la quantitat rebuda habitualment en altres comicis: "El 2019 vem tenir dus eleccions espanyoles i unes municipals. En total, en cadascuna d'elles, es van rebre unes 600 al·legacions", precisen.

Pel que fa als motius que defensen els ciutadans per no estar a les meses, i tal i com passa a la resta del país, la majoria argumenten que no volen assistir-hi per por a contagiar-se de Covid o contagiar els seus familiars. Les mateixes fonts, però, expliquen que aquest cop els motius al·legats són més objectius: "Abans et deien que tenien un viatge o obligacions laborals. Ara, en canvi, s'al·leguen coses objectives, com tenir més de 65 anys, una malaltia, estar de baixa mèdica, una discapacitat... moltes acabaran prosperant, però simplement per l'aplicació de la llei, on no es regula la situació excepcional que vivim", destaca.


En aquest sentit, a la junta de Granollers -ubicada als jutjats de la ciutat- s'han rebut també excuses curioses, com per exemple al·legar motius religiosos i "al·legar incompatibilitat moral per fer coses mundanes, argumentant-ho fins i tot amb cites de la Bíblia".

El termini per poder presentar la reclamació és de fins a 7 dies a partir del moment que es rep la notificació, i es pot fer al jutjat o de manera telemàtica. En cas que el recurs no sigui aprovat i es decideixi no presentar-se a la mesa el dia de les eleccions es corre el risc que s'obri una investigació que pot acabar a judici.Altres notícies que et poden interessar

 

Participació