eleccions 14-F

La Junta Electoral Provincial reconeix l'existència dels presos polítics i exiliats catalans

L'ens electoral denega els homenatges als presos durant la campanya

per NacióDigital , 29 de gener de 2021 a les 22:07 |
Els presos a la sortida de Lledoners | Josep M Montaner
La Junta Electoral Provincial (JEP) ha reconegut l'existència de presos polítics i exiliats catalans a Espanya a través de la resolució que prohibeix precisament l'homenatge als presos i exiliats durant la campanya electoral. Al text de la resolució es pot llegir, efectivament: "Es denega la sol·licitud de concentració dels dies 01/02/21 i 08/02/21en homenatge als presos polítics i exiliats", s'hi llegeix.

"Aquesta Junta entén que si bé el seu contingut no és directament electoral, si ho és indirectament en tant que en aquestes reunions es fa apologia dels drets i qualitats dels líders polítics a presó o a l'exili, que són figures emblemàtiques al capdavant de partits que competeixen entre ells i amb altres partits a les eleccions, de manera que indirectament deriven en reunions de suport electoral a les formacions polítiques a les quals pertanyen", conclou l'ens electoral.


El CxRep insta a desobeir
 
El Consell per la República ha instat a "desobeir" l'ordre de la Junta Electoral Provincial (JEP) que prohibeix homenatjar els "presos polítics, exiliats i represaliats per l'estat espanyol" durant la campanya electoral, després que l'àrbitre electoral no hagi donat permís a les concentracions convocades per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural els dilluns 1 i 8 de febrer davant dels ajuntaments de Catalunya.


El Consell ha considerat la decisió "injusta" i l'ha definit com un "nou atac a la llibertat d'expressió i llibertat política". Amb tot, l'entitat celebra que "una institució jurídica espanyola" com la JEP "reconeix que a Espanya hi ha presos polítics i exiliats, ja que així és com s'hi refereix a la resolució". Per tot plegat, el Consell per la República convida tothom a "celebrar aquestes trobades a les dates ja concertades complint amb les mesures contra la covid-19".

 

Participació