cuina

RECEPTA Pastís de xocolata negra

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 22 de gener de 2021 a les 20:08 |
Pastís de xocolata negra | Manel Baxerias
Ingredients per 8 persones:

Pel pastís:


250 grams de xocolata negra

8 ous


180 grams de sucre

50 grams de farina


125 grams de mantega


Per setinar:

180 grams de xocolata negra

200 ml. de nata liquida

20 grams de mantega

40 grams de sucre glass


Material necessari:

1 motlle rodó de 25 cm de diàmetre


Elaboració:

Pastís:

Tallem la xocolata i la fonem al bany Maria a foc lent. Afegim la mantega trossejada i esperem uns segons. Traiem del foc i barregem. Posem els rovells en un bol. reservant les clares en un altre bol, batem els rovells amb el sucre fins a obtenir una tonalitat blanca. Muntem les clares a punt de neu i les afegim amb delicadesa als rovells batuts. Incorporeu la barreja de xocolata i mantega, afegim la farina i barregem de nou, sense batre (de baix a dalt). Encenem el forn a 180 º C.

Engreixem el motlle, i hi aboquem la barreja, posem al forn entre 20 i 25 minuts a 180 ºC. un cop cuit  desemmotllem el pastís sobre una reixeta de pastisseria i el deixem refredar fins a temperatura ambient.

 

Glacejat:

Ratllem la xocolata molt fina. Portem la nata a ebullició en un cassó i la retirem del foc, afegim la xocolata ratllada (reservant 20 grams per decorar) i barregem amb compte amb l'ajuda d'una espàtula fins obtenir una crema llisa, hi incorporem la mantega i barregem de nou. Napem el pastís amb la glaça preparada i el deixem reposar perquè s'endureixi. Abans de servir-lo l'empolsinem amb el xocolata ratllat reservat i sucre glass, ja podem servir.

 

Arxivat a:
Cuina, recepta, receptes
Participació