consum

​Caprabo tanca el primer supermercat que va obrir a Granollers: «El consum ha canviat»

La marca reforma la superfície, molt més petita, que té a la Font Verda

per Jaume Ventura , 15 de gener de 2021 a les 13:08 |
Cartells a les portes del supermercat que Caprabo té a l'avinguda Sant Julià, a Granollers | Jaume Ventura Busquets
Un gran cartell situat a les portes d'entrada ho fan inequívoc: Caprabo tanca l’històric supermercat que tenia obert des de l’any 1995 a l’avinguda Sant Julià de Granollers, el primer de la marca a la ciutat. Fonts de la companyia han explicat a NacióGranollers que el tancament es deu a la "reordenació de l’oferta" que tenen al territori. Justifiquen que en 25 anys la realitat del sector "és una altra ben diferent", que han sorgit moltes noves marques i grans superfícies i que el mapa ha canviat molt.

En aquest sentit, afegeixen que també ha evolucionat la forma de consumir i d’anar a fer la compra. Defensen que, avui en dia, la majoria de compres són de menys productes i en botigues que estiguin al barri, més petites. Per això, precisament, aquest dijous s’ha inaugurat la reforma del supermercat que la marca té a la Font Verda, també a Granollers, situat al passeig de la Muntanya: té 300 metres quadrats, xifra molt inferior als 2.200 que té el situat a l’edici Tilma. Amb l’obertura i tancament d’aquests dos centres, la marca tindrà cinc superfícies a la capital del Vallès Oriental.


Caprabo també justifica el tancament com un pas més en la vida de les empreses, el mateix que la inauguració de noves botigues, per segons diuen, "poder seguir creixent". La baixada de persianes afecta una vintena de treballadors, que l’empresa diu que han ofert recol·locar en altres centres. Tot i això, El 9 Nou explica, citant fonts sindicals, que l’oferta comporta desplaçaments a punts tant allunyats com Tossa de Mar, Calella i Manlleu o, en cas de no acceptar-les, indemnitzacions molt baixes.

 

Participació