política municipal

La trencadissa del govern de Parets del Vallès retornarà l'alcaldia al socialista Francesc Juzgado

L'actual alcalde, Jordi Seguer, retreu a Sumem Esquerres que presenti una moció de censura contra el seu propi executiu

per Redacció , 14 de gener de 2021 a les 17:33 |
El socialista Francesc Juzgado recuperarà l'alcaldia de Parets del Vallès un cop s'ha confirmat la trencadissa de l'actual govern local. Fins aquest dimecres al matí, ERC i Parets per la República han mantingut sobre la taula la proposta als seus encara companys de govern, Sumem Esquerres, de convocar la comissió de seguiment del pacte de Govern Plural, un mecanisme per garantir el compliment dels acords rubricats l'any 2019, plantejament, però, que la formació municipalista ha rebutjat. En el seu lloc, manté la iniciativa de presentar, de manera conjunta amb el PSC, una moció de censura per treure l'alcaldia al republicà Jordi Seguer i retornar-la a Juzgado, qui va ser batlle entre 2018 i 2019, en un ple que se celebrarà el 27 de gener.

En una roda de premsa en què Seguer ha comparegut juntament amb la portaveu d'ERC, Kènya Domènech, i la regidora de Parets per la República Neus Jordà, l'alcalde ha lamentat la falta d'entesa amb els seus encara socis de govern. "Segueixen sent regidors del Govern Plural contra qui han presentat la moció de censura", ha remarcat.

 

Kènya Domènech, Jordi Seguer i Neus Jordà, en roda de premsa Foto: ACNEn aquest sentit, ha considerat que Sumem Esquerres pot presentar la moció de censura, que és legítima, ha destacat, si bé suposarà un greuge. "Qui més perd amb aquesta moció és Parets del Vallès i els ciutadans que van dipositar els seus vots al maig de 2019 per un canvi", ha dit.


És per això que no entén com, sense haver-hi un detonant, els seus socis han optat per retornar l'alcaldia als socialistes, de qui deien durant la campanya voler treure del poder després de 36 anys.

Per la seva banda, la portaveu de Sumem Esquerres, Casandra García, admet que no hi ha hagut un element detonant que hagi provocat la trencadissa. "És un desgast des del primer dia, estàvem a gust amb l'acord a què havíem arribat, però hi ha hagut un incompliment repetitiu del pacte", assenyala.


 

El socialista Francesc Juzgado i la primera tinenta d'alcalde de Parets del Vallès, Casandra Garcia, a la seu del PSC Foto: ACNEntre aquests incompliments hi figuren, diu la regidora, una manca de consens en la presa de decisions, o que es governi "a cop de xarxes socials", sense una prioritat ni projecte de futur per a la localitat. "Tot això fa que considerem que l'alcalde està incapacitat per a seguir governant", assenyala.

Aquesta mala entesa també es reprodueix amb l'oposició, segons el portaveu socialista i candidat a l'alcaldia, Francesc Juzgado. "Hem acabat l'any sense un pressupost per al 2021 i no ens hem assegut ni una vegada a parlar amb el govern d'aquets tema", assenyala.

Per aquets motiu van apostar per apropar posicions amb Sumem Esquerres, amb qui comparteixen "una visió municipalista", per sumar forces, amb un repartiment de les competències del futur executiu en què els actuals membres de govern mantindran les funcions que desenvolupen encara a dia d'avui. Entre els dos obtindran set regidors del PSC i tres de Sumem Esquerres, superant la frontera dels nou representants necessaris per gaudir de la majoria absoluta que els permeti governar.

La previsió és que el ple per debatre la moció de censura se celebri el 27 de maig al punt del migdia.

 

Participació