coronavirus

Una àvia de 101 anys de Mollet, primera vacunada contra el coronavirus al Vallès Oriental

Aquest dimarts seran vacunats 58 residents i 47 treballadors de la residència Santa Rosa

per Jaume Ventura , 5 de gener de 2021 a les 12:14 |La Gracia Valencia, una àvia de 101 anys de la residència Santa Rosa de Mollet del Vallès, és la primera vacunada contra el coronavirus del Vallès Oriental. Ha rebut la primera dosi aquest dimarts a les onze del matí, davant l'atenta mirada dels mitjans de comunicació, que s'esperaven a una distància prudencial i al carrer. D'aquí a 21 dies rebrà la segona dosi.


Juntament amb la Gracia, durant el dia d'avui han rebut la vacuna 58 residents i 47 treballadors del centre. Una d'elles, la Susana Rodríguez, reconeixia que estava molt il·lusionada amb què arribés aquest dia: "Jo vaig infectar-me al principi de tot, al mes de març, i també la meva família. Animo tot que es vacuni, perquè si no no ens en sortirem. Així acabem amb l'angoixa diària que hem tingut fins ara".
 

L'inferemera Susana Rodríguez, al rebre la vacuna del coronavirus a Mollet Foto: Jaume VenturaPer la seva banda, la directora del centre, Elisabet Piñas, destacava l'"exemple" que els més grans han donat als treballadors: "Tenim un ambient de festa. Fins i tot s'han mudat!", ha explicat. "Per fi tenim alguna cosa bona a explicar-los, perquè fins ara només el donàvem males notícies", ha afegit.

 

La directora de la residència Santa Rosa de Mollet, Elisabet Piñas, al rebre la vacuna del coronavirus Foto: Jaume Ventura


Tot i això, la responsable també ha deixat clar que aquesta primera dosi "no significa que els familiars demà ja puguin venir a abraçar-los". "No permet relaxar els protocols, però segurament és el primer pas per poder-ho fer", ha afegit.

Els criteris per vacunar

La delegada de la consellera per Salut i Afers Socials, Mercè Escrig, ha explicat que els criteris per vacunar els centres en aquesta primera etapa són tres: residències amb un volum important de persones, residències verdes (sense infectats) i la proximitat perquè els equips especials de vacunació no hagin de fer grans desplaçaments entre una localitat i l'altra. 

D'altra banda, la responsable d'infermeria d'Atencio Primària de l'ICS de la zona metropolitana nord, Mar Isnart, ha explicat que els operatius estan formats per una coordinadora experta en vacunes i malalties infeccioses, acompanyada d'infermeres formades especialment en aquesta tasca. Alhora, ha volgut destacar altres professionals que els ajuden en tasques d'agenda, control de documentació i logística: "Quan es diu que no es va prou ràpid, s'ha de tenir en compte que hi ha molta feina al darrer", ha defensat.Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació