cuina

RECEPTA Escudella de l'hostal

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 19 de desembre de 2020 a les 10:39 |
Escudella de l'hostal | Manel Baxerias
Ingredients per a 4 persones:

 

300 grams de galets grans

250 grams de cigrons cuits


400 grams de jarret de vedella

150 grams de cansalada viada


200 grams de botifarra negra

200 grams de botifarra blanca

1 peu de porc

1 os de pernil

½ gallina

1 carcassa de pollastre

½ col

4 patates

2 pastanagues

1 ceba

1 branca d’api

1 porro

Sal

 

Per a les mandonguilles de carn:

 
200 grams de carn de vedella picada

100 grams  de cansalada viada

200 grams de carn de porc picada

2 ous

2 llesques de pa remullades amb llet

Pebre

Farina

Sal


Preparació:

Es posen en una olla l’os de pernil, el peu de porc, el jarret de vedella, la cansalada, la gallina i la carcassa de pollastre i es cobreix tot generosament amb aigua. És deixa bullir una hora i se l’hi afegeixen les pastanagues, la ceba, l’api i el porro ben net. Desprès de bullir tres hores més, colem el brou, el salem i el reservem.

Per preparar les mandonguilles barregem les carns picades de vedella i porc més la cansalada, els ous i la molla de pa remullada amb llet. Salpebrem i treballem la pasta amb una forquilla o bé amb les mans fins que quedin ben integrats tots els ingredients. Tot seguit anirem donant la forma de mandonguilles petites, les passem per farina, les bullim amb aigua i reservem.

Tota aquesta preparació la podem fer un dia abans, per treballar tant el dia de Nadal, quan anem a preparar el dinar, posarem el brou al foc i afegim els galets, el cigrons ja cuits, les patates tallades a octaus i al final la col trinxada, les botifarres la blanca i la negra, i les mandonguilles petites. Es deixa coure tot uns 20 minuts i si cal es rectifica de sal.

Es serveix l’escudella i es presenten les carns i les verdures tallades en trossos, tot ben calent. I acompanyant els galets amb formatge ratllat

 

Participació