coronavirus

Granollers xifra en més de 100.000 euros les ajudes a la cultura per fer front als efectes de la crisi de la Covid-19

El proper any es destinaran 200.000 euros per a la creació de línies d'ajuda a les empreses i professionals

per Redacció, 15 de desembre de 2020 a les 18:07 |
El Teatre Auditori de Granollers, en una imatge recent | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa mig any es presentava a Granollers el pla de mesures socioeconòmiques, aprovat per unanimitat pels grups municipals del consistori, amb 50 accions per fer front als efectes provocats per la Covid-19. D'aquestes accions, una de les destinades a l'àmbit cultural estava orientada a mantenir la despesa en contractació local i comarcal. Segons ha precisat aquest dimarts l'Ajuntament de Granollers, aquesta acció ha permès portar a terme projectes per donar impuls al sector cultural amb una aportació superior als 100.000 euros.

El pla de xoc ha incidit en augmentar la contractació local i comarcal "i ha estat dissenyat amb una mirada artística amb la voluntat d'oferir oportunitats a creadors i artistes de múltiples disciplines, com són la literatura i edició, la sociocultura, les arts escèniques i musicals, les arts visuals i audiovisuals", ha destacat el consistori en un comunicat. En aquest sentit, s'ha donat suport econòmic a 10 projectes de producció local, s'han contractat 38 companyies, empreses o grups de música i a 48 professionals que han fet actuacions o treballs artístics originals.


Durant aquest temps, paral·lelament al desenvolupament d'aquesta línia del pla de mesures socioeconòmiques, s'ha estrenat el projecte Segueix Cultura, que amb aquest pla de xoc "ha estat una oportunitat per enfortir el treball cooperatiu i transversal, buscant una major accessibilitat i claredat en l'oferta cultural".

"L'activitat cultural s'ha vist amenaçada en tot moment per cancel·lacions i limitacions, com la suspensió de la Festa Major de Blancs i Blaus i, en el darrer moment la setmana cultural Parèntesi. Tot i la suspensió totes les companyies artístiques que havien d'actuar van rebre els catxets corresponents, així com empreses que havien de garantir la producció dels espectacles", explica l'Ajuntament granollerí.


El doble de recursos per al 2021 

Aquesta línia d'ajudes es dobalarà durant el 2021, vista la difícil situació del sector: es destinaran 200.000 per a la creació de línies d'ajut a les empreseses i professionals d'aquest àmbit. "El 2021 caldrà continuar amb una programació adaptada a les mesures de seguretat i contenció de la Covid-19, com també seguir mantenint la mirada local i comarcal en les contractacions dels diferents equipaments", conclou el consistori.


Altres notícies que et poden interessar
  

Participació