1 de 10

Granollers i la Fundació Sorli signen un conveni per la igualtat i contra la violència i l'assetjament

Té una durada de 4 anys i preveu accions de sensibilització i formació a les empreses i entitats

Imatge de les reunions virtuals que s'ha fet | Ajuntament de Granollers
per Redacció, 14 de desembre de 2020 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Granollers i la Fundació Sorli han signat un conveni per fomentar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a l'entorn empresarial i per crear espais de treball lliures de violències masclistes. L'Ajuntament de Granollers és el primer ens local que signa un conveni amb la Fundació Sorli. El conveni preveu accions de sensibilització i formació a les empreses i entitats, així com assessorament i recursos per a la redacció de plans d'igualtat o protocols contra l'assetjament a l'entorn empresarial.

Segons destaca el consistori en un comunicat, durant la presentació del conveni, Anna Sorli, presidenta de la Fundació, i Alba Martínez, directora del departament de talent humà de Sorli, han volgut destacar la seva voluntat de sensibilització en la igualtat entre homes i dones i contra la violència i l'assetjament tant dins l'organització de la seva empresa com fent d'altaveu a la ciutadania, des de tots els seus punts de venda, i amb accions formatives i d'assessorament a l'entorn empresarial, des de la Fundació Sorli.


El conveni preveu, a partir de 2021, jornades formatives a Can Muntanyola, així com un campus de formació virtual, per aquelles empreses adherides a la fundació, per treballar la igualtat a les empreses i oferir assessorament i recursos per poder crear i implementar plans d'igualtat i protocols contra l'assetjament, així com formació en comunicació no sexista. 

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que cal seguir treballant per la igualtat, per l'equitat entre homes i dones i contra la violència de gènere. El batlle ha fet incidència en la necessitat de "contribuir a identificar i ajudar a les dones que pateixen en el nostre entorn. De les 186 dones que estan sent ateses per Serveis Socials a Granollers, només un 25% va demanar assistència de manera voluntària. Són molt poques les dones que denuncien. Ens hem de preguntar cada dia si fem prou". 


Mayoral ha fet èmfasi en la importància de l'educació i de fer xarxa col·laborativa entre la ciutadania, a l'escola, a les associacions de famílies d'alumnes, a les entitats i també en el món de l'empresa. I en aquest sentit, ha remarcat el gran valor de la tasca de la Fundació Sorli i del conveni amb l'Ajuntament, per vetllar per la igualtat de drets, de sous i de condicions: "El pas de Sorli és engrescador i ha de ser un referent per altres empreses i entitats. Cal seguir trobant espais per treballar i proposar accions de sensibilització i formació per la igualtat de gènere".

 

Participació