1 de 10
cinema

L'Edison i l'Esbarjo ja formen part de la Xarxa de Cinemes Europea

Al entrar-hi, poden accedir a un programa de suport econòmic

El Cinema Edison, de Granollers | Cinema Edison / Arian Botey
per Redacció, 11 de desembre de 2020 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Cinema Edison de Granollers i el Cinema Esbarjo de Cardedeu ja formen part de la Xarxa de Cinemes Europea. Aquest fet, segons la sala granollerins, "suposa una aliança estratègica de cara al futur per reforçar la presència dels cinemes que compten amb un projecte comunitari potent en què els treball amb l’entorn, així com l’arrelament d’un bon projecte educatiu, en són eixos vertebradors".

"Els dos cinemes ofereixen una programació de cinema variada, de proximitat i amb un component d’interès cultural constant i amb unna aposta pel cinema europeu, fet indispensable per formar part d’aquesta xarxa europea", afegeixen.


Tots dos espais han ofert, durant el 2019, 500 sessions (176 a Cardedeu i 324 a Granollers) i han comptat amb un total 10.772 espectadors a Cardedeu i 23.787 a Granollers.
 

El mateix programa d’Europa Media permet que els cinemes que no hi arribin puguin crear minixarxes que tinguin una lògica de programació conjunta, proximitat o voluntat de col·laboració per complir aquests requisits mínims. És per això que van els dos cinemes comarcals van presentar candidatura conjunta.

Un cop la sala de cinema és part de la xarxa, pot accedir a un programa de suport, el qual pot ser d'entre 15.500 euros (per a cinemes d'una pantalla) fins a 73.000 euros (per a cinemes de 30 o més pantalles) anuals.


Actualment, la xarxa compta amb més de 1.200 cinemes (1.216 cinemes i 3.131 pantalles) de 738 ciutats i 43 països.
 
Participació