coronavirus

Els edificis i espais desapareguts o transformats de Granollers, en una exposició fotogràfica

La mostra "Recordant Granollers" està situada al vestíbul de l'Ajuntament i es podrà visitar totes les festes de Nadal

per Redacció, 3 de desembre de 2020 a les 22:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Recordant Granollers és el títol de la nova mostra fotogràfica de l’Arxiu Municipal de Granollers que es pot visitar al vestíbul de l’Ajuntament fins a l’1 de març de 2021. Es tracta d’una selecció de 13 fotografies –més les que es visionen a través de la pantalla– d’edificis i espais de la ciutat que han desaparegut o que s’han transformat al llarg del segle XX. 
 

L’exposició mostra imatges de llocs que avui ja no existeixen, com la caserna, avui mercat de Sant Carles; el cinema Astòria, al carrer d’Agustí Vinyamata; l’ermita de Sant Nicolau, situada a la serra de Ponent; l’estació del tren MZA, a l’avinguda del Parc; l’escorxador municipal, on ara hi ha el Teatre Auditori; o la pista d’handbol, al carrer de Tetuan, actualment un aparcament.
 

També n’hi ha que mostren com han canviat, com l’església gòtica de Sant Esteve, del segle XV, incendiada i enderrocada a l’inici de la Guerra Civil, de la qual només es conserva el campanar; l’Hospital - Asil, que s’ha anat ampliant al llarg dels anys amb noves construccions; o la Porxada, que havia tingut un reixat i uns quioscos a les cantonades que es van retirar a final del segle XIX. 
 

Pel que fa a espais que han viscut una transformació, hi ha la font del Ràdium, a la serra de Ponent; el parc de l’Estació, a l’actual plaça de Barangé; o el pont de ferro sobre el riu Congost, construït entre els anys 1916 i 1918 a la carretera de Caldes.
 
Amb aquesta nova exposició, l’Arxiu "continua amb la tasca de divulgar els seus fons fotogràfics, sobretot, els més antics, i ens permet recordar o descobrir la ciutat d’altres èpoques".
 

 

Participació