laboral

Personal docent del Maresme i Vallès Oriental denuncia que els obliguen a fer hores extres sense retribució

La Junta de Personal Docent no universitari apunta que diversos centres assignen 3,5 hores més setmanals al professorat

per Redacció, 2 de desembre de 2020 a les 22:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Personal Docent no universitari del Maresme i el Vallès Oriental denuncia que diversos centres educatius assignen fins a 3,5 hores extra més al professorat de la demarcació. El col·lectiu assenyala que tot i que d'entrada s'haurien d'assignar unes 24 hores de permanència setmanals, en realitat aquest curs se n'han assignat fins a 27, fet que consideren un "abús" per part de les direccions de centres a l'hora de confeccionar els horaris del professorat. Un exemple és el cas que asseguren que es dona a l'institut Marta Mata, a Montornès del Vallès. Per fer visible la seva denúncia i exigir una regularització dels horaris, els representants dels docents s'han concentrat aquest dimecres davant del centre.

El col·lectiu assegura que amb l'excés d'hores es genera un greuge davant dels drets adquirits per la plantilla, en centres com el de Montornès, o l'institut Bisbe Sivilla de Calella. "El que estan fent aquest i altres centres és afegir hores a les 24, que poden arribar a 28 o 30, treballant 4 o 6 hores més", denuncia en declaracions a l'ACN Marga Romartínez, delegada sindical de CCOO d'Educació.

Apunta, a més, que es tracta d'hores no remunerades. "Es treballa més i no es cobren", lamenta, afegint que es tracta d'una activitat afegida que és forçada per les direccions i que es destinen a cobrir guàrdies per substituir companys en situació de baixa o per cobrir grups desdoblats.


Romartínez apunta que es tracta d'una limitació horària que s'ha aconseguit que el Parlament aprovi, una normativa que cal aplicar. "Igual que ens acollim a la normativa de temari o de currículum, aquesta afecta a les condicions dels docents i també s'ha de respectar", assenyala.

Amb tot, els representants dels treballadors es remeten als 'Documents per a l'organització i la gestió dels docents' que el Departament d'Educació va publicar el dia 6 d'agost de 2020 en el punt 1.2, on s'especifica l'horari dels docents de secundària. Concretament, en l'apartat 'A' es deixa clar que les hores de permanència al centre en horari fix són 24, fet que inclou 19 hores lectives i 5 hores complementàries destinades a guàrdies, reunions setmanals d'equips docents i d'àmbit, entre d'altres.


Per fer sentir la seva veu, han convocat una concentració davant de l'institut Marta Mata de Montornès aquest dimecres a les 9.50 hores.

 

Participació