coronavirus

VÍDEO Comença el cribratge intensiu contra la Covid-19 a Canovelles i Granollers

Crida a 20.000 veïns a fer-se, fins dissabte, una prova PCR al Teatre Auditori de Can Palots

per Redaccio, 1 de desembre de 2020 a les 13:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.Uns 20.000 veïns de Canovelles i Granollers estan cridats a fer-se una prova PCR al Teatre Auditori de Can Palots en un cribratge massiu que s'allargarà fins dissabte. Aquest dimarts han començat les proves, organitzades pel Departament de Salut -amb la col·laboració dels ajuntaments de tots dos municipis, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica- per localitzar infectats asimptomàtics i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La població objectiu són tots els majors de 14 anys, de l’Àrea Bàsica Granollers Oest, que inclou Canovelles i part de Granollers.


La prova PCR que es fa és un frotis nasal, menys molest, i la duu a terme un equip extern al propi CAP per tal que aquest continuï amb l’activitat normal. Així, a Can Palots hi ha 6 professionals frotistes, entre 6 i 8 professionals administratius, personal de suport, agents cívics i de gestions de cues.

Els alcaldes de Canovelles i Granollers, Emilio Cordero i Josep Mayoral, ha demanat que tota la població cridada a fer-se la prova hi vagi per tenir una millor imatge de la situació en aquesta zona.


La campanya de cribratges massius feta a la zona a l’agost va ser un gran èxit amb una participació de més del 30%. El Departament de Salut considera que les campanyes ja són un èxit quan superen el 15 %.

El director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental de CatSalut, Joan Parellada, ha volgut recordar que "ser avui negatiu, no vol dir que puguis ser positiu en 4 dies. Per això, cal mantenir sempre les normes i recomanacions encara que sigui difícil en aquestes dates".


Realització de les proves

La realització de les proves es fa de dimarts a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. Per evitar aglomeracions, s’han assignat dies concrets en funció de diferents zones dels municipis amb població assignada al CAP Canovelles:

Dimarts 1 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Monturiol al carrer de Sant Jordi i del passeig de la Ribera al carrer de Sant Eudald).

Dimecres 2 de desembre: residents als barris de Can Gili, el Congost, urbanització Les Àligues, Bellulla i Terra Alta (de Granollers).

Dijous 3 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Sant Jordi al carrer de Santa Madrona i des del passeig de la Ribera al carrer de Barcelona).

Divendres 4 de desembre: residents als barris de Joan Miró, zona de Ca la Tona, zona de Can Palots, de l’avinguda de Canovelles, des del carrer Indústria a l’Ajuntament i de l’Ajuntament fins al cementiri.

Dissabte 5 de desembre: residents als barris de Can Duran, de Can Cuana, de Sanahuja, de la Serra i de Can Gurgui. I els residents no inclosos anteriorment o que no hagin pogut venir abans.

És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació