coronavirus

Com es farà el nou cribratge massiu als barris de Granollers i Canovelles?

Començaran dimarts

Una dona fent-se una PCR en un municipi català. | ACN
per Redacció, 28 de novembre de 2020 a les 15:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir de dimarts començarà el cribratge massiu a diversos barris de Granollers i Canovelles per frenar l'expansió del coronavirus. Les proves es faran de l'1 al 5 de desembre al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, i estan dirigides a la població de més de 14 anys de la zona del Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi canovellí. En els propers dies, les persones que estan cridades a participar al cribratge rebran un SMS informatiu.

La realització de les proves es farà de dimarts a dissabte, de les 9 del matí a les 2 de la tarda, i de les 3 de la tarda a les 7 del vespre. Per evitar aglomeracions, s’han assignat dies concrets en funció de diferents zones dels municipis amb població assignada al CAP Canovelles:


Dimarts 1 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Monturiol al carrer de Sant Jordi i del passeig de la Ribera al carrer de Sant Eudald).

Dimecres 2 de desembre: residents als barris de Can Gili, el Congost, urbanització Les Àligues, Bellulla i Terra Alta (de Granollers).


Dijous 3 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Sant Jordi al carrer de Santa Madrona i des del passeig de la Ribera al carrer de Barcelona).

Divendres 4 de desembre: residents als barris de Joan Miró, zona de Ca la Tona, zona de Can Palots, de l’avinguda de Canovelles, des del carrer Indústria a l’Ajuntament i de l’Ajuntament fins al cementiri.


Dissabte 5 de desembre: residents als barris de Can Duran, de Can Cuana, de Sanahuja, de la Serra i de Can Gurgui. I els residents no inclosos anteriorment o que no hagin pogut venir abans.

És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Participació