pressupostos

L'Ajuntament de Granollers portarà a ple uns Pressupostos «de contenció»

Els comptes pugen un 1% fins els 91,7 milions

per Redacció , 23 de novembre de 2020 a les 19:04 |
La regidora de Cultura, Maria Villegas, i el regidor d'Hisenda, Jordi Terrades, aquest dilluns | VOTV
Granollers aprovarà al ple de demà els comptes municipals per l’any 2021. Uns pressupostos marcats pels efectes de la pandèmia que pugen un 1% fins els 91,7 milions, amb un augment de la despesa ordinària i un descens de la inversió. També es nota en els ingressos: pugen els referents als impostos directes –és a dir, els que fan referència al patrimoni- i les transferències corrents, per baixen un 9% els provinents als impostos indirectes –els que paguem per una transmissió de béns- i les taxes pels serveis públics. En aquest sentit, es preveu una baixada al recaptat per l’impost de construccions per l’alentiment d’activitat, i també una reducció del 50% del preu públic per la recollida de residus i la taxa d’ocupació de la via pública com a suport a la erstauració. L’equip de govern municipal creu que són uns comptes de contenció.


 

   Pressupost 2021 Granollers by naciodigital on Scribd

 

Pel que fa a les despeses, la partida més destacada és la de personal, que augmenta un 4 i mig % fins els més de 43 milions. Per àrees, destaquen les despeses ordinàries en educació, on es destinaran 17 milions, i també 15 milions per manteniment o neteja de la via pública. En canvi, la despesa en Esports baixarà un 15%.

Les inversions baixen fins els 9,6 milions. La principal partida seran 1 milió i mig per la reforma de les piscines cobertes, però també es preveuen xifres destacades per l’adequació de l’edifici de l’avinguda del Parc, habitatge de lloguer i pressupostos participatius. A més, es reserven 400.000 euros per l’adequació del projecte de residència per gent gran. El regidor d'Hisenda, Jordi Terrades ho ha reconegut en una roda de premsa aquest dilluns: "El projecte exectiu que teníem per licitar creiem que no servirà, que s'haurà de repensar i reformular, i això requereix recursos", ha destacat.


Pel que fa a l’endeutament, l’Ajuntament preveu que a l’acabar aquest any segueixi caient i acabi en poc més de 23 milions. De cara a finals de l’any que ve es preveu un repunt fins als gairebé 20 milions, però el consistori especifica que quan es liquidi el Pressupost del 2020 es destini part del romanent a eixugar aquesta quantitat.Altres notícies que et poden interessar


 

Participació