cuina

RECEPTA Truita de patates, txistorra i camagrocs

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 22 de novembre de 2020 a les 15:34 |
Truita de patates, txistorra i camagrocs | Manel Baxerias
Ingredients:

4 o 5 ous


2 patates mitjanes

Sal


Oli d’oliva

Un tros de txistorra


Un parell de grapats de camagrocs per adornar

 

Preparació:

Peleu, renteu i talleu les patates en làmines fines. Poseu oli abundant a la paella i, quan estigui calent, fregiu-hi les patates. Mentrestant, bateu els ous en un bol i els saleu. Una vegada tingueu la patata fregida, poseu-la al bol amb els ous, barregeu-ho bé i deixeu-ho reposar de 15 a 20 minuts (al estiu feu-ho a la nevera).

En una paella a foc baix poseu a coure la txistorra sense oli perquè es cogui suaument en el seu propi greix, i un cop cuita reserveu-la.

Netegeu i saltegeu els camagrocs, amb un polsim de sal i un rajolí d’oli. Reserveu-los.

Talleu la txistorra en trossos petis i afegiu-la al bol amb els ous i les patates, remeneu el bol per distribuir-ho tot.

Poseu a escalfar una paella amb una mica d’oli a foc. Quan estigui calent, afegiu-hi el preparat del bol, remeneu el contingut de la paella per tal que la truita no s’enganxi. Quan sembli que la part de baix de la truita ja està cuita, toca girar-la. Posar un plat gran sobre la paella i tombar-la, de tal manera que la truita ens quedi sobre el plat. Tornar a posar la truita a la paella i acabar de coure movent la paella de tant en tant.

Deixeu-la al punt de cocció que més us agradi, a casa meva agrada cruosa, i al moment de servir-la reescalfeu els camagrocs i cobriu la truita, queda impressionant.

 

 

Participació