coronavirus

Salut farà un cribratge massiu per detectar asimptomàtics de la Covid-19 a la Llagosta

A partir de la setmana que ve

per Redacció , 20 de novembre de 2020 a les 12:59 |
Es faran tests d'antígens a partir de la setmana que ve | Ajuntament de la Llagosta
El Departament de Salut de la Generalitat farà un cribratge poblacional de la Covid-19 durant la propera setmana a la Llagosta. "Les dades epidemiològiques al nostre municipi no són bones i Salut vol fer una detecció precoç dels possibles casos asimptomàtics per aturar els contagis", ha explicat el consistori en un comunicat. Aquest divendres, l'index del risc de rebrot està en 808 punts, amb una taxa de reproducció de l'epidèmia de 0,85.

Del dilluns 23 al dissabte 28, un equip sanitari es desplaçarà a la Llagosta per fer les proves al Centre Cultural. Per tal d’evitar aglomeracions, s’ha dividit el municipi en quatre parts que coincideixen amb els col·legis electorals, i a cada zona se li ha assignat un dia per fer la prova. Així, les persones que voten al Centre Cultural hauran d’anar-hi dilluns; les de l’Escola les Planes, dimarts; les que voten a l’Escola Sagrada Família, dimecres; i per últim, les que voten al Joan Maragall, hi aniran dijous.


Divendres i dissabte està reservat per a totes aquelles persones que, per algun motiu, no poden anar el dia assignat.

L’horari de tota la setmana serà de 9 a 14 hores i de 15 a 19 hores. No cal fer reserva prèvia. Les persones que vagin a fer-se el test hauran de portar la Targeta Sanitària o algun document d’identitat. La prova és gratuïta i voluntària.


El cribratge es farà a totes les persones que visquin o treballin a la Llagosta i siguin majors de 16 anys. El Departament de Salut ha establert aquesta edat mínima perquè fins als 16 anys l’escolarització és obligatòria i aquests grups d’edat estan controlats a les escoles.

L'Ajuntament ha precisat que el test d'antígens que es farà al municipi detecta la carga viral suficient per ser un persona contagiosa. El test es fa amb mostres del nas i la faringe i permet tenir el resultat en menys de 15 minuts. Les persones que es facin la prova podran marxar del Centre Cultural perquè rebran el resultat per telèfon. En el cas que sigui negatiu, rebran un SMS abans de tres hores i, si el resultat és positiu, rebran una trucada de forma immediata per començar l’aïllament domiciliari. En aquell moment, els positius passaran a ser controlats per l’equip del CAP de la Llagosta. El resultat també estarà disponible al portal la Meva Salut i formarà part de l’historial mèdic.


Les persones que donin negatiu no hauran de fer quarantena, però hauran de continuar amb les mateixes mesures de precaució que fins ara. Un resultat negatiu és només referent al moment que s’ha fet la prova, però la persona podria ser contagiosa al dia següent.

L'alcalde del municipi, Óscar Sierra, ha valorat molt positivament la notícia. En declaracions a NacióGranollers, s'ha mostrat esperançat que aquests tests ràpids "serveixin de gran ajuda per prevenir una tercera onada i protegir els col·lectius més vulnerables". Sierra ha recordat que des de l'estiu havien posat sobre la taula la importància d'iniciatives com aquesta, sobretot per detectara simptomàtics, i ha posat a disposició de Salut tots els mitjans municipals que calguin per poder desenvolupar les proves amb totes les garanties.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació