coronavirus

Junts per Granollers fa propostes per aconseguir que els Pressupostos reactivin l'activitat econòmica

I per ajudar a evitar més tancaments

per Redacció , 19 de novembre de 2020 a les 20:41 |
Ple de Granollers celebrat de forma virtual | Ajuntament de Granollers
El grup municipal de Junts per Granollers ha fet públiques, aquest dijous, un conjunt de propostes per incorporar als Pressupostos de la ciutat de cara a l'aqny que ve. Uns comptes que es debatran en la sessió de dimarts que ve.

"Conscients que aquesta crisi ha alterat completament l’activitat econòmica de la nostra ciutat i del nostre país, amb fortes davallades dels ingressos o amb el tancament directe de molts negocis, l’objectiu bàsic de les propostes que presentem és reactivar aquesta activitat económica i ajudar a evitar més tancaments".


Les propostes de la formació s'estructuren en sis apartats: comerç, restauració, turisme, petita i mitjana empresa, gent gran i tercer sector, i altres. En total, les xifren en poc més d'un milió d'euros.

Pel que fa al comerç, Junts proposa des de subvencionar les taxes municipals dels comerços que hagin estat afectats per les reduccions d’aforament i/o tancament a invertir en la creació i el posterior manteniment d’una plataforma online publicoprivada per potenciar el comerç de proximitat o, fins i tot, subvencionar l’entitat Granollers Pedala perquè pugui rebaixar el cost final, pels comerciants, del repartiment a domicili. 


Quan a la restauració, posen sobre la taula mesures com ara subvencionar els costos que els restauradors han hagut d’afrontar per crear l’estructura take away, subvencionar la compra d’elements divisoris i de climatització de terrasses i la higienització d’espais interiors a bars i restaurants o subvencionar les taxes d’Ocupació de Via Pública (OVP) de les terrasses de bars i restaurants. 

També tenen una idea pel turisme: subvencionar els negocis turístics (hotels, fondes, agències de viatge, etcètera) que hagin vist reduïda la seva facturació en com a mínim un 75% respecte el mateix semestre de l’any 2019.


Tampoc s'obliden de les pimes. En aquest àmbit, proposen subvencionar la implementació del teletreball, de les cotitzacions socials d’aquells treballadors que hagin estat afectats per un ERTO, destinar una partida del pressupost a la compra de tests ràpids o ajudar els autònoms que hagin vist reduïda la seva facturació en com a mínim un 50% respecte el mateix semestre de l’any 2019 o bé la inversió inicial a nous projectes. 

Pel que fa a la gent gran i el tercer sector, proposen subvencionar a les residències de gent gran la compra de bolquers, material sanitari, mascaretes, gel hidroalcohòlic, o altres materials; augmentar els recursos d’assistència domiciliària a persones grans i amb dificultats de mobilitat, per assistència domiciliària de productes; o subvencionar les entitats del tercer sector que es dediquen a l’emergència alimentària donat l’increment de l’assistència a menjadors socials. 

Finalment, demanen reformular i actualitzar el projecte de la residència, reduir les aportacions als grups municipals en un 10% anual, xecs culturals per subvencionar i promoure l’assistència als actes culturals o promocionar l’economia circular, entre d'altres.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació