coronavirus

VÍDEO La Cambra comença a fer tests d'antígens a Granollers

Demanen que el conseller d'Empresa formi part del Procicat

per Jaume Ventura , 18 de novembre de 2020 a les 16:55 |Els empresaris del Vallès Oriental insisteixen en voler aprofitar les possibilitats dels tests d’antígens per poder compaginar la protecció sanitària i la protecció de l’economia. Aquest dimecres, la Cambra de Comerç de Barcelona ha començat a fer a Can Muntanyola, a Granollers, aquest tipus de proves a treballadors d'empreses de la ciutat.


D’aquesta manera la Cambra vol continuar amb la doble lluita que creuen que s’ha de fer contra el coronavirus: "És com lluitar contra un drac de dos caps. Si només n'ataques un, t'ataca l'altre", ha destacat el president comarcal, Jaume Aragall. "Els tests d'antígens són més barats i detecten la càrrega viral, sobretot dels que en tenen força i poden contagiar més", afegeix.

Els treballadors que han anat passant per la carpa coincideixen amb el motiu per voler-se-la fer: tenir una millor fotografia de la realitat que els envolta i, en cas de positiu, evitar la transmissió. L'Emilia s'ha mostrat convençuda que fer-se el test "és una forma d'ajudar", mentre en Jordi explica que té familiars que han donat positiu i que, tot i no tenir-hi contacte directe, ha preferit fer-se la prova "per si de cas".


La Cambra també considera que la Generalitat ha de prendre més mesures que les adoptades fins. Aragall, per exemple, ha demanat que el conseller d'Empresa estigui integrat en el Procicat: "A mesura que s'ha anat allargant la pandèmia es veu que no pot estar fora. No és qüestió d'interessos econòmics, sinó de no perdre el teixit empresarial que tant ens ha costat de crear", valora.

El resultat s’obté en pocs minuts. Abans de fer-se les proves, els treballadors signen un document en què, en cas de positiu, es comprometen a comunicar-ho a l’empresa i a Salut, i també a fer-se una prova PCR per confirmar el resultat.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació