coronavirus

Els paradistes rebutgen la nova ubicació del mercat dels dijous de Granollers i l'Ajuntament assegura que no es farà

El consistori va fer una consulta i la majoria ha votat en contra

per Redacció , 16 de novembre de 2020 a les 18:20 |
Imatge del mercat dels dijous al centre de la ciutat | Ajuntament de Granollers
Tot i anunciar-se la setmana passada, Granollers no farà el mercat dels dijous a la nova ubicació provisional, a la zona del Parc Firal. L'Ajuntament ha explicat que un grup de marxants es va mostrar en desacord amb la nova proposta. El consistori va reaccionar organitzant una consulta entre tots els paradistes, que havien de respondre a la pregunta: "Muntaríeu parada a la nova ubicació provisional?". El resultat de la votació és que s'han emès 188 vots vàlids (el mercat té 372 parades), dels quals només un terç s'han manifestat a favor de fer el mercat a la nova ubicació. Amb aquest resultat, l'Ajuntament ha decidit anul·lar el mercat del dijous. 

El consistori havia decidit canviar el mercat de forma provisional en un emplaçament "que garantia el compliment de les mesures de seguretat decretades per la Generalitat".


Fins l'arribada de la pandèmia, les parades ubicades als carrers i places del centre i amb diversos punts d'entrada on conviuen molts usos urbans (comerços, habitatges, oficines), unes circumstàncies que, segons lamenta l'equip de govern granollerí, "són incompatibles amb el compliment de les mesures decretades. El darrer decret aprovat per la Generalitat especifica sobre els mercats no sedentaris que poden mantenir la seva activitat condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d'aforament màxim del recinte i al compliment de les mesures previstes al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. Si les característiques del mercat no sedentari no permeten aquesta adaptació, no es podrà dur a terme aquesta activitat", afegeixen.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació