cuina

RECEPTA Crema de pastanaga

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 15 de novembre de 2020 a les 17:07 |
Crema de pastanaga | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

5 pastanagues

1 patata petita
1 ceba

30 ml. de nata liquida
400 ml. caldo de verdures

Oli d’oliva extra verge
Sal
Un parell de llenques de pernil salat bo

Preparació:

Mentre aneu escalfant el caldo vegetal, peleu i trenqueu la patata en trossos, peleu i talleu les pastanagues en rodelles, poseu la ceba tallada en juliana a coure en una olla amb oli i quan agafi color afegiu-li les pastanagues, deixeu-les coure juntes. Quan el caldo sigui calent afegiu-lo a les pastanagues i la ceba juntament amb la patata trencada i tapeu l’olla, deixeu-ho coure tot junt durant uns trenta minuts.

Mentre la patata i la pastanaga van coent-se amb el caldo, prepareu les llenques de pernil posant-les en paper de forn i deixant-les un minut al microones per tal de deixar-les ben cruixents.

Un cop passats els trenta minuts, o quan la patata i la pastanaga estiguin cuites, apagueu el foc, tritureu amb la batedora fins aconseguir una crema fina, afegiu-hi la nata líquida, remeneu per homogeneïtzar la crema amb la nata i poseu el punt de sal al vostre gust.
Decoreu el plat amb les llenques de pernil, les cues de les pastanagues i amaniu-la amb oli d’oliva extra verge.

 

Participació