coronavirus

Granollers posa més de 100 sancions al novembre per infraccions relacionades amb la Covid-19

El consistori diu que s'ha registrat una millora de la qualitat de l'aire després de la declaració del segon estat d'alarma

per Redacció , 13 de novembre de 2020 a les 15:25 |
Imatge recent del centre de Granollers | Ajuntament de Granollers
La policia local de Granollers ha interposat 114 sancions per incompliments de mesures relacionades amb el coronavirus entre l'1 i el 10 de novembre, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament. El consistori precisa que la majoria de les sancions són per no portar mascareta. Pel que fa a les persones sancionades, 8 de cada 10 a les quals s'ha aixecat una acta d'incompliment són homes, un 48% corresponen a persones d'entre 16 i 25 anys i la gran majoria (70%) han tingut lloc durant el cap de setmana, entre divendres i diumenge.

Les xifres s'han conegut en un dia en què la capital del Vallès Oriental veu com, poc a poc, milloren les xifres de la pandèmia a la ciutat. En data de 13 de novembre, el risc de rebrot és de 518 punts i el percentatge de proves positives respecte el total encara és alt (9,61%).


El consistori també ha destacat que s'ha registrat una millora de la qualitat de l'aire per la reducció del trànsit arrel de la declaració del segon estat d'alarma: "El canvi en els hàbits de mobilitat, així com la potenciació del teletreball i la limitació perimetral de caps de setmana han suposat una reducció dels principals contaminants de l'aire a Granollers, tal com va passar durant el primer estat d'alarma", expliquen.

L'Ajuntament precisa que "les dades recollides a l'estació situada davant del Palau d'Esports durant la setmana del 2 al 8 de novembre pel que fa a les emissions contaminants evidencien mínims històrics en comparació a la mitjana de la mateixa setmana entre el 2015 i el 2019". Quan a les xifres concretes, expliquen: "El monòxid de nitrogen ha estat el component que s'ha reduït d'una manera més dràstica, amb una disminució del 80,8 %. Pel que fa al diòxid de nitrogen, component de l'aire molt vinculat al trànsit i als combustibles fòssils, ha experimentat una reducció del 52,3 %. I l'òxid de nitrogen s'ha reduït en un 69,1 %. Pel que fa a les partícules de suspensió inferiors a 10 micres, la reducció d'aquesta última setmana ha estat del 13,4 %"


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació