comunicació

L'edició més atípica del MAC

El Mercat de l'Audiovisual celebra una nova jornada des de Granollers amb presentacions i xerrades en línia

per Redacció, 11 de novembre de 2020 a les 20:05 |
Imatge de la inauguració del mercat | MAC
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Mercat de l'Audiovisual de Catalunya (MAC) ha fet aquest dimecres la que segurament és la seva edició més atípica, marcada per una pandèmia que ha obligat a canviar el tradicional format i fer-lo totalment a distància. En total, s'han fet 15 sessions en directe i 8 preenregistrades amb un total de 53 ponents. Les xerrades es poden consultar a la web del mercat.

També s'ha fet online la Fira MAC, que ha comptat amb la participació de 37 empreses (7 d'elles internacionals, de França, Dinamarca i Països Baixos), dues organitzacions professionals, tres mitjans de comunicació i dos centres de formació.


Esforç

Segons recull VOTV, el director del MAC, Josep Maria Codina, ha destacat que la celebració del mercat "ha estat un esforç", però també ha defensat que "el més important era ser-hi, per donar servei a tot l'àmbit de la proximitat". En la mateixa línia s'ha mostrat l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que ha destacat la importància de seguir celebrant les jornades "perquè necessitem seguir fent-nos preguntes sobre l'evolució de la la comunicació i la tecnologia, que és com seguir fent-nos pregntes sobre el dia a dia"


El MAC ha ofert sessions de temes molt diversos, amb les noves eines i plataformes i la comunicació local i de proximitat amb un especial protagonisme. S'ha tractat l'impacte de la tecnologia 5G en el sector audiovisualel pla de plans de la Comunicació Local de la Xarxatendències globals en els mitjans audiovisuals arreu del mónl'evolució de les audiències de la televisió de proximitatels podcasts d'informacióels dailys com a oportunitat per a les ràdios localsla innovació en els podcastscom operar a distància televisió, ràdio i podcast a l'era post-covidfins a on es poden desmaterialitzar els estudis de ràdio i televisiócontinguts per a altaveus intel·ligentsla ràdio esportiva en el nou context comunicatiu; i la presentació de la Xarxa de Ràdios Escolars dels Països Catalans.

El MAC ha finalitzat amb l'anunci dels guanyadors dels Premis de Comunicació Local de La Xarxa. S'han guardonat, per exemple, el programa Territori Contemporani, de VOTV, com a millor espai de televisió, mentre que RTV Cardedeu ha estat reconeguda com a millor televisió local de Catalunya. 

 

Participació