residus

Cardedeu alerta que ​no separar bé els residus i els abocaments incívics suposen una despesa de més de 300.000 euros l'any

El 2019, només entre el 10 i el 12% de la brossa dipositada a la fracció resta ho era

per Redacció, 11 de novembre de 2020 a les 19:16 |
Residus fora dels seus contenidors, a Cardedeu | Ajuntament de Cardedeu
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cardedeu ha alertat que ​no separar bé els residus i els abocaments incívics suposen una despesa de més de 300.000 euros cada any als comptes municipals: "En els últims mesos s’ha detectat un increment en els residus, especialment de la fracció resta i d’abocaments de tot tipus, en moltes àrees del nucli urbà i rural, amb el fort impacte ambiental i econòmic que suposa per al municipi. Entre tots i totes podem fer una millor gestió dels residus i per fer-ho, tothom hi ha de col·laborar", destaca el consistori en un comunicat.
 

Segons les dades de l'Ajuntament, les dades de reciclatge de l’any passat precisen que només el 10-12% de la brossa dipositada a la fracció resta ho era, "uns índex que cal millorar". El consistori alerta que el fet de gestionar com a resta material que podria ser reciclat implica el pagament d’una taxa anual de 285.000 euros.
 

Pel que fa als abocaments incívics, l'Ajuntament precisa que li suposen una despesa extra de retirada de gairebé 30.000 euros l’any.
 

"Tot i que en les  últimes setmanes s’han iniciat diversos expedients sancionadors per abocaments indeguts i mala gestió de les deixalles, i que poden arribar als 750 o als 3.000 euros, l’Ajuntament treballa en la línia de la conscienciació per tal d’aconseguir un Cardedeu net, amable i sostenible mediambientalment", destaquen.

 

Participació