habitatge

​La PAH demana en una concentració a Canovelles «que es compleixi la llei» i se sancionin els grans tenidors que no facin una oferta de lloguer social

La plataforma demana als ajuntaments que apliquin els expedients pels que estan facultats

per Jaume Ventura , 11 de novembre de 2020 a les 12:41 |


Una cinquantena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’han manifestat aquest dimecres al davant de Serveis Socials de Canovelles. Tal i com ha passat a diversos punts de Catalunya, ho han fet per reclamar als ajuntaments que compleixin les seves obligacions pel que fa a la Llei de Mesures Urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, sobretot en un punt en concret.


Xose Lombao, activista de la plataforma, ha explicat a NacióGranollers que reclamen als consistoris "que facin complir la llei 24/2015, que contempla que els grans propietaris ofereixin un habitatge de lloguer a les famílies en exclusió residencial, perquè ho estan incomplint de forma generalitzada". Per Lombao, els consistoris poden desencallar la situació "si obren els expedients sancionadors previstos a la llei, que els permetrien multar amb fins a 90.000 euros en cada cas".

Durant l’acte, s’ha llegit un manifest que demana a les corporacions municipals fer un pas endavant i complir el que marca la normativa. A més, han celebrat el decret antidesnonaments aprovat fa uns dies pel Govern, però també han demanat als jutges que l’apliquin i deixin d’ordenar desallotjaments.


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació