equipaments

Quan pots tornar anar a urgències al centre de Granollers

El CUAP de la ciutat, el primer del Vallès Oriental, comença a atendre els primers pacients

per Jaume Ventura Busquets, 2 de novembre de 2020 a les 19:26 |
Un treballador del CUAP de Granollers atén un pacient, aquest dilluns | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Mar i el seu fill són uns dels primers usuaris que avui ja han pogut anar a urgències al nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Granollers. "És molt més més còmode poder venir aquí que no haver-te de desplaçar a l'hospital", reconeix. El mateix pensa la Maria Teresa Forns: "Era molt necessari. El meu marit és col·lectiu de risc, i preferim venir aquí". Des d’aquest dilluns, l’antic centre d’urgències de l’avinguda del Parc -que va tancar a l'inici de la pandèmia- passa a convertir-se en el primer espai d’aquestes característiques al Vallès Oriental, a mi camí entre les possibilitats d’un ambulatori i d’un hospital.

"És un pas molt important pel paper clau que tenen aquests centres", destaca el director del sector sanitari Vallès Oriental de CatSalut, Joan Parellada. "És especial, perquè compta amb el protagonisme de l'atenció primària, té el suport de l'Hospital de Granollers i està en un espai municipal", afegeix. "És una molt bona opció per problemes poc greus o moderats", destaca la directora del centre, Montse Torrent.


La posada en marxa de l’equipament s’ha avançat al que estava previst. En un principi s’hagués fet a l’hospital lleuger que s’està construïnt al carrer Girona, però la situació per la pandèmia ha fet canviar els plans i ocupar ja aquest espai municipal.

El centre funcionarà les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Hi ha disponibles metges de família, infermeria, auxiliars de cures i traumatòleg, a més d’equips de radiologia i laboratori. Està gestionat per l’Institut Català de la Salut i compta també amb especialistes de l’Hospital de Granollers.


Està previst que el CUAP atengui unes 30.000 visites anuals. En cas d'haver-hi d'anar, des de CatSalut recomanen trucar abans al 061.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació