coronavirus

Les Franqueses reparteix mil mascaretes transparents als centres educatius per millorar la comunicació amb els alumnes

Faciliten la lectura labial i la visualització de les expressions facials

per Redacció, 2 de novembre de 2020 a les 18:31 |
Una mascareta transparent | HMCARE
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d’aquest mes de novembre, els docents i monitors de totes les llars infantils, escoles, instituts, Escola Municipal de Música, Escola d’Adults, casals infantils, Centre de Joves i Espai Zero de les Franqueses utilitzaran mascaretes transparents amb l’objectiu de millorar la comunicació amb l’alumnat. 

L’Ajuntament franquesí ha comunicat que distribueix prop d’un miler de mascaretes transparents, que faciliten la lectura labial i la visualització de les expressions facials. Els materials de fabricació i l’alta eficàcia de filtració bacteriana fan que aquestes mascaretes puguin ser utilitzades per persones amb necessitats especials i en entorns de més calor. 


"Amb aquesta iniciativa, el consistori treballa per la igualtat d’oportunitats i la inclusió, facilitant que tots els alumnes puguin aprendre millor, especialment aquells amb dificultats auditives. Cal destacar també, la importància de connectar amb els alumnes a les escoles bressol i aportar-los proximitat i tranquil·litat amb les expressions facials", afegeix el consistori. 

L'Ajuntament ha explicat que aquesta no és la única acció per millorar el desenvolupament de l’activitat educativa al municipi després de l’adopció de les mesures de seguretat sanitàries per contenir la pandèmia: "Durant aquest mes, es substituiran les tanques de ferro per sectoritzar espais als centres educatius, per tanques de plàstic molt més segures i estables", informen. 


El Servei de Logopèdia Municipal també quedarà proveït d’una trentena de mascaretes transparents, tant per als professionals com per als infants atesos al servei. Aquestes mascaretes permeten una millor observació dels infants i un òptim desenvolupament de les sessions. 

 

Participació