coronavirus

L'Hospital de Granollers ja té 92 ingressats per coronavirus i suma quatre morts més

El centre activa la Fase 3 del seu Pla de Contingència

per Redacció , 28 d'octubre de 2020 a les 17:02 |
L'Hospital de Granollers, en una imatge d'arxiu | Google Street View

L'Hospital de Granollers ha tornat a fer un salt qualitatiu en en el número d'ingressats infectats per coronavirus. En una setmana, el centre ha passat de 77 a 92, 22 dels quals estan a les àrees de crítics. Segons ha informat el centre, també hi ha hagut quatre víctimes més, mentre que les altes augmenten fins les 768.

El centre ha confirmat també que la setmana passada va activar la Fase 3 del seu Pla de Contingència, adaptant l'hospital estructural i organitzativament "per donar una resposta més eficient als pacients de coronavirus i poder mantenir, en la mesura que sigui possible, l'activitat convencional".En aquest sentit, s'han habilitat 6 llits més d'UCI dels 20 que es disposaven fins al moment; s'han destinat 2 plantes i una unitat d'hospitalització a pacients de Covid-19; s'han anul·lat algunes intervencions quirúrgiques programades de baixa complexitat, s'estan citant visites d'atenció ambulatòria de manera no presencial i reorganitzant les agendes adaptant-nos a les necessitats assistencials del moment: "Aquest fet comporta que, per una banda, algunes visites i proves no urgents s'estiguin posposant i, per altra, que en algunes especialitats s'estigui incrementant la capacitat de les agendes per reduir l'espera", destaca el centre.

D'altra banda, el Servei Català de la Salut ha tornat a promoure la concentració dels parts en determinats hospitals comarcals. En aquest sentit, des del passat 26 d'octubre i de forma temporal, l'atenció al part de l'Hospital de Mollet s'està realitzant a l'Hospital General de Granollers.


A més, des del mateix dia 26 d'octubre i fins que millori la situació, s'han restringit les visites de familiars i acompanyants a l'hospital per tal de maximitzar la seguretat dels pacients i els professionals. 
Altres notícies que et poden interessar 

Participació