coronavirus

Unió de Pagesos reclama a Granollers i Canovelles que reconsiderin el tancament dels mercats

Diuen que poden complir les mesures previstes del Pla Territorial de Protecció Civil si hi posen recursos

per Redacció, 27 d'octubre de 2020 a les 19:47 |
Imatge del mercat dels dijous de Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos ha demanat als ajuntaments de Granollers i Canovelles, que han suspès els mercats alimentaris no sedentaris, que rectifiquin i que facin el possible per mantenir l'accés directe de la ciutadania a aquests punts de venda habituals de productes frescos.
 

El sindicat considera que l'administració local pot garantir el control de l'aforament reduït al 30% i fer complir les mesures previstes del Pla Territorial de Protecció Civil, fins i tot en mercats a l'aire lliure, si hi posa recursos i, per tant, considera "prioritari aquests canals de comercialització més curts i justos tant per a la ciutadania com per a la pagesia".
 

Unió de Pagesos remarca que les administracions locals han tingut temps d'adaptar-se al Pla d'acció de mercats de venda no sedentària aportat pel PROCICAT el 22 de juliol passat, on el Departament d'Empresa i Coneixement detallava les mesures de seguretat per mantenir aquest sistema de comercialització, tals com tanques per al tancament perimetral, cintes o elements similars per garantir l'aforament màxim.
 

D'altra banda, el sindicat ha demanat al Govern que refaci les disposicions de mesures de contenció del rebrot de la Covid-10 "per evitar que els ajuntaments eludeixin garantir el manteniment dels mercats no sedentaris, cosa que impedeix l'accés lliure als aliments de proximitat i perjudica la pagesia".

Altres notícies que et poden interessar

​​​

​​​
​​​


​ 


 

Participació