comunicació

Quioscos de premsa que reobren set mesos després

Canvia l'adjudicatari del quiosc de Maluquer i Salvador, a Granollers

per Jaume Ventura , 21 d'octubre de 2020 a les 23:04 |
En Jaime Morán, netejant el quiosc | Jaume Ventura
Els quioscos de premsa han anat perdent importància i presència amb el canvi de la forma que tenim d’informar-nos. A Granollers només en queden tres: el de la Plaça de la Corona, el de l’Avinguda del Parc i el del costat de la plaça de Maluquer i Salvador.

Precisament ara es viu una novetat important amb aquest últim: després de vuit anys, ha canviat d’adjudicatari. Ara el seu responsable és en Jaime Morán, que aquest dimecres netejava l'espai a l'espera de poder obrir en pocs dies. En teoria hauria d’haver apujat la persiana el mes de març, però el confinament i la lluita contra la pandèmia va anar retardant la confirmació.


En Jaime lamenta que ha "lluitem contra tres fronts: el coronavirus i la crisi econòmica, però també contra el canvi d’hàbits de la gent alhora de consumir premsa". Tot i això, diu que és optimista. La seva, fins ara, feina de repartidor de diaris i revistes li ha permès conèixer la gent que que encara consumeix aquests productes: "A Granollers la gent llegeix premsa. N'hi ha que, fins i tot, tres diaris o més al dia. Hi ha un nivell cultural que em permet tenir confiança en què tindrem èxit", assegura a NacióGranollers.

A més, defensa que no a tothom li agrada llegir al mòbil: "N'hi ha que prefereixen un ritme més relaxat, esmorzant o fent un cafè. I poder aprofundir en les notícies i trobar-te anàlisis. A més, t'ho poden portar a casa".


A aquest optimisme també ajuda la bona situació del quiosc: a tocar de la plaça de Maluquer i Salvador i de la Fonda Europa, al rovell de l'ou de la capital del Vallès Oriental: "Estem en una zona comercial. És cert que ara n'hi ha força tancades per culpa de la pandèmia, però això no durarà per sempre i vindran altres", vaticina.

En Jaime també diu que un dels aspectes que més li agraden de la seva feina és el contacte diari amb la gent. Creu que això també l’ajudarà a polir el seu català. I defensa quines han de ser les claus d’un bon quiosquer: "Has d'oferir un bon servei i una bona atenció al client. En una feina així et trobes amb molta gent. Alguns necessiten comunicar-se perquè viuen soles, altres perquè tenen algun problema. És com un bar, i si has de fer de psicòleg ho fas", destaca. A més, assegura que aquest contacte diari i constant li servirà per polir i millorar el seu domini del català.


El nou quiosquer comptarà amb l’ajuda de la seva família per atendre el negoci. Estaran oberts de dilluns a dilluns, des de les sis del matí fins les vuit del vespre. Només descansaran els diumenges a la tarda.

D’aquesta manera, seguirà el fil d’aquest històric quiosc de Granollers. Un quiosc que amb el pas dels anys s’ha mogut alguns metres en aquesta zona i que fins i tot va quedar afectat pels bombardejos que va patir la ciutat durant la Guerra Civil.
 
 
 

Altres notícies que et poden interessar 

Participació