cuina

RECEPTA Truita de patates i camagrocs

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 17 d'octubre de 2020 a les 10:36 |
Truita de patates i camagrocs | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

4 o 5 ous

2 patates mitjanes
1 ceba mitjana

200 grams de camagrocs
Sal

Oli d’oliva

Elaboració:

Talleu el peu del camagrocs i netegeu-los i passeu-los per la paella amb un rajolí d’oli, un parell de minuts fins que estiguin esmorteïts. Reserveu.

A la mateixa paella poseu a coure la ceba tallada en juliana amb un punt de sal per tal que sui i deixeu-la coure a foc suau fins que estigui transparent. Reserveu.

Peleu, renteu i talleu les patates a trossos petits. Poseu oli abundant a la paella i podeu a fregir les  patates quan estigui calent. Mentre couen les patates bateu els ous en un bol i poseu-hi sal. Una vegada es tinguin les patates fregides, poseu-les al bol amb els ous juntament amb el camagrocs i la ceba i barregeu tot bé deixant-ho reposar 15 a 20 minuts.

Poseu aquesta barreja en una paella amb una mica d’oli a foc. Moveu la paella per tal que la truita no s’enganxi. Quan sembli que la part de baix de la truita ja estarà cuita, toca girar-la. Poseu un plat gran sobre la paella i tombeu la paella de tal manera que la truita ens quedi sobre el plat. Torneu a posar la truita a la paella i acabeu de coure movent la paella de tant en tant.

Deixar la cocció al punt del comensals.
 

 

Participació