medi ambient

​A Granollers reciclar té premi amb Reciclos

La ciutat incorpora aquest sistema, que digitalitza el reciclatge d'envasos i ho premia amb recompenses

per Redacció , 16 d'octubre de 2020 a les 21:39 |
Reciclos: quan reciclar té premi | Ecoembes
Fa un any, els veïns dels barris de Can Bassa i Ponent de Granollers participaven en una prova pilot per incentivar la recollida selectiva d'envasos. Des de llavors, la iniciativa s'ha estès per tota la ciutat, perquè reciclar té premi. "Reciclos aposta per la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social del teu barri i de la teva ciutat. Per això tots els premis són sostenibles, respectuosos amb el medi ambient i beneficiosos per a tots", destaquen els seus impulsors.

El sistema, desenvolupat per Ecoembes, és el primer de devolució i recompensa: els granollerins poden reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels contenidors grocs de la ciutat que ja disposen de la tecnologia necessària. I, al fer-ho, obtenen recompenses.


Per utilitzar Reciclos, només s'han de seguir quatre passos: primer, registrar-se a reciclos.com; tot seguit, escannejar amb el mòbil el codi de barres de les llaunes i ampolles de plàstic de beguda; quan es porti la bossa d'envasos lleugers al contenidor groc, cal escannejar el codi QR que tindrà imprès el contenidor; per últim, només cal acumular Reciclos i decidir què fer-ne: donar-los a un projecte mediambiental o acumular-los i participar en el sorteig de premis sostenibles, com ara productes locals o relacionats amb el transport públic i la mobilitat sostenible o projectes col·laboratius ambientals i socials.

Els veïns de Can Bassa i Ponent, per exemple, van optar per destinar els beneficis a espais de joc infantil.

 

Participació