cuina

RECEPTA Patates a la cassola amb costella

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 11 d'octubre de 2020 a les 15:54 |
Patates a la cassola amb costella | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per a 2 o 3 persones:

½ Kg. de costella de vedella tallada a trossos

3 patates grans
1 ceba gran

15 ametlles torrades
2 grans d’all

1 fulla de llorer
¼ litre de brou o bé aigua mineral
Oli d’oliva
Pebre vermell
Pebre negre acabat de moldre
Sal
Julivert per adornar

Elaboració:

Salpebreu la carn, enrossiu-la amb oli ben calent i reserveu-la.

En el mateix oli sofregiu la ceba, l’all i la fulla de llorer tot tallat ben petit, quan la ceba estigui transparent afegiu el pebre vermell, el deixeu sofregir uns segons i tot seguit hi aboqueu el brou o aigua si no teniu brou i torneu-li a incorporar la carn.

Quan vegeu que la cran comença a desprendre’s de l’os afegireu les patates pelades, ben netes i tallades de formes irregulars és a dir tallades amb el ganivet sense arribar al final, trencant-la al final del tall d’aquesta manera deixa anà tot el midó de la patata al guisat, afegiu mes caldo o aigua fins cobrir les patates i ho deixeu coure a foc baix. Quan vegeu que les patates estan quasi cuites incorporeu la picada d’ametlles, comproveu el punt de sal. Deixeu que faci uns 5 minuts més de xup-xup i ja podeu servir.

Al moment de servir adorneu-ho amb un bon grapat de julivert picat.

Aquesta recepta tan la podeu fer amb costella de vedella com de porc, les diferencies radiquen en el temps de cocció.
 

 

Participació