educació

Quatre centres de Primària del Vallès Oriental participen en un projecte Erasmus+

Es tracta dels Quatre Vents, la Salvador Llobet, la Guerau de Liost i l'Escola La Torreta

per Redacció, 6 d'octubre de 2020 a les 11:17 |
L'escola Salvador Llobet, de Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre de Recursos Pedagògics Vallès Oriental I (CRP) i quatre centres de Primària -l’Escola Els Quatre Vents, de Canovelles; l’Escola Municipal Salvador Llobet, de Granollers; l’Escola Guerau de Liost, de les Franqueses del Vallès; i l’Escola La Torreta, de la Roca del Vallès- ha iniciat aquest curs un projecte europeu Erasmus+ KA101. Es tracta de l'anomenat Active Leaders for Active Students in the 21st century (ALAS) i, durant dos cursos escolars, que és el temps de durada d’aquest projecte, es realitzaran activitats de mobilitat de docents a l’estranger per tal d’afavorir la formació i l’observació de bones pràctiques educatives en altres centres europeus: "La transferència de coneixement entre els membres del consorci així com a d’altres centres de la zona ha d’afavorir la internacionalització i l’aprenentatge en xarxa dels centres educatius", ha destacat el CRP en un comunicat. 

Desatquen que aquesta iniciativa permetrà "dotar d’estratègies que possibilitin la transformació educativa dels centres en quant a lideratge, gestió i metodologies; millorar la competència plurilingüe dels docents i l’alumnat; i, finalment, aprendre a interactuar en un món globalitzat".


El programa Erasmus+ s’organitza a través del que es coneix com accions clau (Key Action). La KA1 està pensada per finançar projectes de formació i es pot fer a través de consorcis on una administració educativa, en aquest cas el CRP. 

 

Participació