coronavirus

Granollers inicia un programa d'atenció psicològica a persones afectades pel coronavirus

Es faran sessions terapèutiques individuals o grupals

per Redacció , 6 d'octubre de 2020 a les 10:07 |
Una dona amb mascareta | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Granollers ha iniciat aquesta tardor un programa d'ajuda psicològica a les persones afectades per la pandèmia del coronavirus, una iniciativa que s'inclou en el pla de mesures socioeconòmiques per fer front a la crisi de la Covid-19.

"Des del mes de març són moltes les persones que han patit situacions d’aïllament, incertesa, por, patiment, dolor per la pèrdua de familiars i amics, neguit per la crisi econòmica provocada per la Covid-19, amb un augment dels casos d’estrès, angoixa o depressió", destaca el consistori en un comunicat. "La pandèmia del coronavirus i el confinament han tingut un gran impacte sobre la salut física, però també importants conseqüències emocionals i psicològiques", afegeix.


Les persones interessades en rebre suport psicològic cal que enviïn un correu electrònic a salutpublicaiconsum@granollers.cat o truquin al 93 842 66 68. Es farà una primera valoració per determinar si es reuneixen els requisits per formar part del programa: cal ser resident a Granollers, que l’atenció sol·licitada estigui relacionada amb les conseqüències socials, personals o econòmiques derivades de la pandèmia de la Covid-19 i que no s’estigui rebent cap altre suport i/o atenció psicològica per part de cap altre professional.

El programa contempla un servei d’atenció psicològica amb sessions terapèutiques individuals o grupals, conduïdes per psicòlegs. El tractament tindrà la durada i la freqüència que el terapeuta consideri adequades i en la cas que sigui necessari donarà l’alta o es podrà derivar el pacient a un altre servei.


Es farà un seguiment periòdic pel que fa al nombre de persones ateses, gènere i edat, motiu de la demanda, nombre de sessions realitzades i nombre de casos tancats (per remissió de simptomatologia o derivació). 

Participació