cuina

RECEPTA Pilotetes de carn amb sèpia

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció , 4 d'octubre de 2020 a les 12:05 |
Pilotetes de carn amb sèpia | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per a 2 persones:

2 de sèpies brutes mitjanes

150 grams de carn de porc magra, picada
150 grams de carn de vedella, picada

llesca de pa de motlle
Un raig de llet

½ culleradeta de mida de cafè de bicarbonat
1 ou
2 cullerades de farina
Oli d’oliva
1 ceba tendra
2 tomàquets madurs
1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
5 ametlles torrades
1 gra d’all
Un brins de safrà
Unes branquetes de julivert picat
Sal
Pebre
Farina
Brou de peix o aigua, (¼ concentrat de fumet de peix La Sirena, més aigua)
Cibulet per decorar
 
Elaboració:

Posem a remullar el pa a la llet i el reservem.

En una cassola amb oli marquem  la sèpia, neta i tallada a trossos regulars. Un cop rossa la reservem.

En el mateix oli preparem un sofregit amb la ceba tallada en brunoise i quant estigui quasi rossa hi afegim el pebre vermell donant-li un parell de voltes i incorporarem el tomàquet ratllat al que prèviament haurem tret les llavors.

Deixem concentrar bé i quan estigui hi tornem a incorporar la sèpia que havíem reservat. Sofregim tot junt durant un 5 minuts. Mullem amb el brou de peix i deixem coure lentament.

A part, amassem la carn picada, el porc, la vedella i la molla remullada, escorreguda de la llet,  juntament amb l’ou, el bicarbonat i tot salpebrat.

Un cop tot amassat, formem mini-mandonguilles, les enfarinem i les fregim. Un cop daurades, les escorrem d’oli i les tirem a la cassola amb la sèpia.

Deixem coure tot junt, afegim més aigua si calgues, perquè la cocció de la sèpia es molt lenta.

Quan faltin uns 10 minuts a la cocció afegim una picada feta amb el gra d’all, les ametlles, els brins de safrà i unes fulles de julivert, deixatem la picada amb una mica de suquet de la cassola. Tastem i rectifiquem de sal i pebre si calgués.

Servim calent, i decorem amb cibulet picat.
 

 

Participació