​Bargalló reclama des de Granollers centrar el focus en la tasca pedagògica d'escoles i instituts i no en les mesures sanitàries

Valora positivament l'inici de curs perquè la pandèmia no està impedint que els centres "segueixin formant"

per Redacció , 2 d'octubre de 2020 a les 18:36 |
Imatge de la reunió que el conseller Bargalló ha mantingut amb l'equip directiu de l’Institut Celestí Bellera de Granollers | ACN / Àlex Recolons
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha fet una crida aquest divendres des de Granollers a centrar el focus en la tasca pedagògica que "malgrat les dificultats" estan fent les escoles i instituts catalans i no en les mesures sanitàries. El conseller, que ha valorat "positivament" l'inici de curs, ha deixat clar que els confinaments per casos positius de Covid-19 seran una constant i que, "superat el repte" d'obrir els centres, el que cal és garantir que puguin fer de la millor manera possible la seva feina "habitual" que és formar als alumnes. "Les mesures sanitàries no són el més important del curs, sinó que gràcies a elles el curs pot funcionar", ha insistit.

Després de visitar l’Escola Mestres Montaña i l’Institut Celestí Bellera de Granollers, el conseller Bargalló ha apuntat que tot i algunes "disfuncions", els departaments de Salut i Educació estan treballant colze a colze per donar respostes "ràpides i efectives" als problemes que van sorgint. La majoria d'ells, ha afegit, "previstos" com ara el confinament i desconfinament de grups. "Està passant estrictament allò que esperàvem", ha emfatitzat.


Malgrat el degoteig de casos positius que obliguen a confinar grups, Bargalló ha destacat que algunes dades conviden a l'optimisme. Aquí, ha posat en valor que segons dades facilitades per Carmen-Muñoz Almagro, cap del servei de pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, el nombre de positius de nois i noies en aquests centre sanitari ha passat del 2,5% entre l'1 i el 7 de setembre, és a dir, abans de l'inici del curs, a l'1,4 entre el 24 i el 30, un cop començat. "Això demostra que escoles i instituts són el lloc més segur pels alumnes després de casa seva", ha assegurat Baragalló.

Per últim, Bargalló ha assenyalat que si els més de 5.000 centres educatius de Catalunya han aconseguit obrir portes quan "no era gens fàcil", gràcies a l'esforç de tothom també ho serà garantir la tasca pedagògica que sempre han realitzat malgrat les dificultats que es vagin trobant.
 

Participació