aniversari de l'1-O

Granollers celebra el tercer aniversari de l'1-O destacant la seva significació històrica

L'historiador Josep M. Solé i Sabaté creu "és una llavor que germinarà"

per Redacció , 1 d'octubre de 2020 a les 22:28 |
Una entrevista en directe de la cap d'informatius de VOTV, Clara Armengol, a l'historiador Josep M. Solé i Sabaté ha centrat bona part de l'acte de commemoració del tercer aniversari de l'1 d'Octubre a Granollers. La plaça de la Porxada s'ha omplert -seguint les mesures de seguretat necessàries- de gent que ha volgut estudiar com Solé i Sabaté argumentava la importància història del referèndum que es va viure ara fa tres anys a la capital del Vallès Oriental. L'acte ha estat conduït per l'actor Pep Planas, que també ha comptat amb la presència de sis de les urnes que es van utilitzar en aquella jornada de votacions.


L'historiador ha destacat l'excepcionalitat del que es va viure la tardor del 2017: "Va marcar un abans i un després a la història de Catalunya", ha defensat. Planas, per la seva banda, ha recordat que milers de persones "van protegir els nostres drets i van reivindicar el nostre futur."

L'historiador també ha volgut emfatitzar que, el viscut a Catalunya, no té comparació: "No hi ha hagut un fenomen igual durant tants anys i amb aquesta intensitat". A més, creu que es esborrar "la idea que els catalans no som un poble valent perquè, malgrat la violència, hi va haver una actuació coratjosa de la gent". "És una llavor que germinarà", s'ha mostrat esperançat.

L'acte també ha comptat amb un espectacle de bombolles de Pep Bou.
 

 

Participació