mobilitat

Granollers suprimeix un carril per sentit a Esteve Terrades per reduir-hi la velocitat i augmentar els aparcaments

Entre Serrat i Bonastre i Vicenç Albarranch

per Redacció , 30 de setembre de 2020 a les 21:22 |
Se suprimeix un carril de circulació per sentit al carrer d’Esteve Terrades | Ajuntament de Granollers
L'Ajuntament de Granollers està treballant aquesta setmana en la supressió d’un carril de circulació per sentit al tram del carrer d’Esteve Terrades, comprés entre la plaça de Serrat i Bonastre i el carrer Vicenç Albarranch. L’actuació, segons destaca el consistori, està destinada a reduir la velocitat dels vehicles, reduint espai per a la circulació motoritzada, i està relacionada amb la reducció de la velocitat a 30 km/h a tota la ciutat. També vol habilitar places d’aparcament a cada costat del carrer, en una zona de demanda elevada d’estacionament i a tocar de l’estació de Granollers Centre. El consistori precisa que es crearan un centenar de noves places per a cotxes, una seixantena per a motos i 5 places d’aparcament específiques per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, defensen que en els passos de vianants, com a mesura de seguretat viària, "s’afavoreix la visibilitat evitant l’estacionament de turismes o furgonetes just al seu davant". En aquests punts s’hi habilitaran nous aparcaments per a motos. Alhora, els contenidors de recollida de residus i selectiva es col·locaran a la calçada, de manera que la vorera disposarà de més espai per a vianants i ciclistes. Les bicicletes podran circular per la calçada o per la vorera oest ja que té més 5 metres d'amplada.


Aquesta mesura forma part del conjunt d'accions que van acordar els grups municipals del consistori per millorar la mobilitat després del confinament produït pel Covid-19 i afavorir una mobilitat més sostenible i segura.

 

Participació